Raduljica: Zvezda je svima tvrd orah

Đ. Matić

16. 11. 2016. u 22:01

Uz navijače i punu "Arenu" svakome je teško da igra protiv crveno-belih, kaže centar Armanija iz Milana koji u četvrtak igra protiv crveno-belih

Радуљица: Звезда је свима тврд орах

Miroslav Raduljica

NOVI evroligaški sistem takmičenja dovešće u Beograd sve timove koji igraju u evropskoj eliti. Posle Darušafake, Barselone i Baskonije, na redu je Emporio Armani, čiju "garderobu" nose Milan Mačvan i Miroslav Raduljica. Srpski repreznetativni tandem je tokom karijera iskusio sve sistemske promene u Evroligi. Ali se sada, kao ostali, prvi put sreću sa ovolikim brojem mečeva, putovanja, zbog čega se se otvorila polemika da li sve to utiče na kvalitet igre.


- Još je rano za odgovor, jer smo odigrali samo par nedelja u ritmu utorak - četvrtak, pa se ne ispoljavaju promene u kvalitetu izazvane novim sistemom. Doduše, postoji strah da će se to u nekom momentu desiti, jer je stvarno naporno - kaže Raduljica koji se prvi put posle olimpijskog srebra vraća u Beograd i to radno. - Nažalost, u toku regularnog dela sezone samo jednom ćemo gostovati Zvezdi. Naravno da se radujem dolasku, kao neko ko je odrastao u Beogradu, ali i kao igrač, jer ko ne voli da igra u onakvoj atmosferi?


* Kakvu utakmicu očekujete?


- Tešku, kao što je svaka protiv Zvezde. U sličnom sastavu su već nekoliko godina, znaju da igraju košarku i, što takođe značajno, znaju da igraju zajedno. Uz navijače i punu "Arenu" svakome je teško da igra protiv njih.


* Odakle vam preti najveća opasnost?


- Trener Dejan Radonjić je izgradio jasan sistem iz kog su proizašli odlični razultati. Ako pogledate unazad, uočićete da im na svakoj utakmici "iskoči" drugi igrač, zato nikako ne smete da ih posmatrate pojedinačno, već kao celinu.


* Da li će vam značiti to što ste upoznati s kvalitetima Ognjena Kuzmića?


- Naravno. Pa, igrali smo zajedno celu prošlu sezonu i dobro se poznajemo.


* Da li ste zadovljni dosadašnjim izdanjima vašeg tima u Evroligi?


- Igramo promenljivo, ali mislim da ćemo tek biti dobri. Građenje ekipe je proces, a mi nismo imali preterano mnogo vremena pre početka sezone. Tim smo s mnogo novih igrača i neke stvari tek treba da dođu na mesto.


* Prošle sezone klub je završio takmičenje u prvoj fazi Evrolige. Koji su ovogodišnji ciljevi?


- Sistem je promenjen, nema ispadanja posle deset utakmica, ali to ne znači da je spuštena lestvica želja. Naprotiv. Cilj je plasman u plej-of.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije