Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aca Petrović i dalje ne može da preboli poraz od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara, jer smatra da je njegov tim zaslužio da osvoji medalju

- U prvih 20 minuta mi smo bili besprekorni, bez obzira na pet-šest ofanzivnih skokova Srbije. Mi smo rešili središnji pik, ubili Boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike, kaže Petrović.

Aco Petrović se još jednom osvrnuo i na sudijskim kriterijum, misleći da je žestoko oštećen u četvrtfinalu protiv Srbije.

- Tri puta smo uspeli u Riju da se vratimo sa "minus 14". Španiju smo pobedili, protiv Argentine došli na loptu, i onda sa Srbijom. I opet, vraćam se na to, ne kazujući kako smo imali loše suđenje protiv Srbije. Ali, dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska.

Petrović nema nameru da napusti mesto selektora Hrvatske, ali dosta toga zavisi i od čelnika hrvatske košarke.

- Ako moja funkcija u Ciboni nije bila problem ovo leto, ne vidim zašto bi to bio problem za buduće leto. Cibona ionako neće imati ne znam koliko kandidata za reprezentaciju, jer Žižić odlazi u NBA. Smatram da sam najbolje rešenje za poziciju selektora. Moj odnos prema igračima je specifičan, neko može doći i trenirati ekipu, ali samo na neki drugačiji način, jer ovo se ne može nastaviti, kaže Petrović za “Jutarnji.hr”.