Stefan Marković: Čast je bilo igrati za Srbiju

Đ. Matić

23. 08. 2016. u 21:18

Стефан Марковић: Част је било играти за Србију

Stefan Marković

Do pre neki dan nedostajalo mi je olimpijsko odličje, a evo sada je i ono tu. Zaokružio sam u reprezenetaciji sve što sam mogao, rekao je popularni Pefi
NA grudima Stefana Markovića srebrna medalja i prislonjena glava sina kog je držao u naručju. Čvrst zagrljaj dovoljno pokazuje koliko je dvogodišnjem Vasiliju nedostajao otac prethodna dva i kusur meseca. Nije želeo da uzme medalju koju je tata osvojio, ali je poput "velikog", imao strpljenje sa mamom Milicom da sačeka Stefana da izađe iz bescarinske zone, a potom i da sasluša njegovu analizu na novinarska insistiranja o učinku u Riju.


- Bez obzira na to što smo izgubili finale, srebro je ogroman uspeh, gledajući put koji smo prešli. Ne znam da li je neko pre nas, iz finala došao do poslednjeg meča na olimpijskom turniru. Napravili pravi posao, ali nismo imali snage u finalu - sumirao je Marković. - Možemo na srpski mentalitet da dođemo blizu, ali SAD ima 12 suprestarova, spremnih da igraju 40 minuta na visokom nivou, uz to nisu imali mnogo posla do tada, za razliku od nas koji smo se istrošili.


Uz Miloša Teodosića i Miroslava Raduljicu, Stefan je treći član koji je sve tri velike košarkaške medalje, tri srebra - evropsko, svetsko i sada olimpijsko osvojio pod zastavom Srbije.


- Do pre neki dan nedostajalo mi je olimpijsko odličje, a evo sada je i ono tu. Zaokružio sam u reprezenetaciji sve što sam mogao. Odigrao sam tri velika finala. Počastvovan sam i privilegovan što sam bio deo svega ovoga - dodao je Marković kojem je finalni meč u Riju bio i finalna predstava u dresu Srbije u kojem je, uz pomenuti seniorski triling, osvojio i svetsko zlato za igrače do 19 godina (2007).


TEO: ŽAO MI JE ŠTO SE STEFAN OPRAŠTA

MILOŠ Teodosić koji je već više od decenije i po (računajući i mlađe kategorije s kojima je osvajao medalje) član našeg nacionalnog tima, najavio je novo okupljanje sledećeg leta.

- Sigurno ću biti tu sledeće godine! Žao mi je što Stefan Marković više neće igrati, jer je jedan od ključnih igrača. Ova ekipa će mnogo izgubiti njegovim odlaskom, mnogo mi je žao zbog te odluke. Bio je duše tima! Nadam se da postoje šanse da se predomisli.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije