Krstić: Odlučio sam da kraj bude kad ja kažem, a ne kad povreda odluči

I. Jakovljević

19. 08. 2016. u 21:10

Jedina ambicijau poslednjih godinu dana bila mi je da budem zdrav za normalan život. Nisam razmišljao o klubu, a onda je stigao slučajan susret sa Atamanom, kaže srpski centar koji se vraća u igru

Крстић: Одлучио сам да крај буде кад ја кажем, а не кад повреда одлучи

Nenad Krstić

LITRE znoja prolio je ovog leta Nenad Krstić. Stotine kilometara odvozao biciklom, hiljade metara pretrčao, kilograme i kilograme na svom telu poneo ... i u cilju uspeo – doveo je povređeno koleno u funkcionalnu fazu i izjednačio sile nogu. Srpski centar za dva dana putuje u Istanbul, gde će se priključiti ekipi Galatasaraja i posle godinu i po dana vratiti košarci i profesionalnim obavezama.

- Moja jedina ambicijau poslednjih godinu dana bila je da budem zdrav za normalan život. Nisam razmišljao o klubu, nisam pravio planove... samo mi je bilo važno da koleno oporavim – priznaje Nenad Krstić u razgovoru za “Novosti”, još ne kompletno svestan da je otišao dalje od prvobitno postavljenih granica.

Slučajni susret sa trenerom Galatasaraja Erginom Atamanom promenio je tok misli, tada još nedovoljno oporavljenom centru.

- Bio sam u maju sa porodicom i kumovima na moru u Turskoj. Sreo sam tamo Atamana, koga sam do tada poznavao na “dobar dan, dobar dan”. Čovek je ostvario kontakt sa mnom na licu mesta. Ponudio mi je saradnju i izneo sve njegove planove koji su mi se svideli... Međutim, u tom trenutku moje koleno nije bilo dovoljno spremno za svakodnevne napore. Test opterećenja je pokazao veliku razliku, čak 50 odsto. Od tog razgovora sa Atamanom i njegovog interesovanja za igrača koji iza sebe ima sezonu bez minuta na terenu navelo me je da postavim sebi novi cilj: Kraj moje karijere biće kad ja kažem, a ne kad povreda kaže. Od tada do pre pet dana trenirao sam dva puta dnevno punim kapacitetim.

Kako je Nenad Krstić neočekivano našao klub, tako ga je put sudbine doveo i do kondicionog trenera koji ume i može da mu pomogne.

- Za tog kondicionog trenera Marka Sekulića čuo sam i ranije, ali je uz njegovo ime uvek išla i priča kako je prezauzet i nema vremena. Onda sam ga, spletom okolnosti, sreo na Zlatiboru i ispostavilo se da je baš on drug mog kuma Marka (Starovle). Brzo i lako smo se dogovorili o saradnji koja je za obojicu bila izazov... Meni jer ga ne poznajem i ne znam šta me čeka, njemu jer nekoga u mojim godinama, sa mojom povredom treba da vrati u igru. Marko je došao u Beograd da radi sa mnom iako je, samo 10 dana pre našeg susreta, dobio dete. Veoma sam mu zahvalan na tome. Napravili smo dobru atmosferu tokom rada, menjali lokacije, izgradili poverenje... ali me ni malo nije štedeo.

Teške dane Krstić ostavlja iza sebe i za vikend putuje u Istanbul, na prvu prozivku Galatasarajasa kojom uskoro ide na pripreme u Bormio i na Sardiniju. Sa sobom nosi i malo strepnje i mnogo optimizma.

- Dobro se ja osećam, a normalno je da iščekujem rezultate do sada obavljenog posla. Sile nogu su se izjednačile, znači da sam nadoknadio zaostatak od 50 odsto i došao do potpunog balansa. Poslednjih dana radim smanjenim intenzitetom jer me čekaju pripreme. I evo spremam se za odvajanje od porodice što mi od svega najteže pada – ističe Nenad Krstić na kraju razogovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Endi

20.08.2016. 02:47

Krletu zelim svu srecu. vidjao sam ga u Kosutnjaku kako vredno trenira I izgleda kao mladic, I zasluzio je da nastavi karijeru. napred majstore

kataklinger

22.08.2016. 11:04

hvala veliko turcima(srecan sam i zbog njega i zbog sebe). nadam se da ce da potpise na jedno barem 10 godina i trajno da se preseli u Istanbul.