Đorđević predstavljen kao trener Bajerna: Svestan sam ozbiljnosti projekta

Novosti online

01. 08. 2016. u 13:15

Veoma sam srećan što sam postao deo Bajerna, a posebno što ću nastaviti posao Svetislava Pešića. Nas dvojica se dugo poznajemo, rekao je novi trener ekipe iz Minhena

Ђорђевић представљен као тренер Бајерна: Свестан сам озбиљности пројекта

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević (48) je i zvanično trener Bajerna iz Minhena. Ekipa iz nemačke lige promovisala je selektora Srbije za novog trenera koji će predvoditi ekipu naredne tri sezone.


Đorđević će na klupi Bajerna da zameni iskusnog Svetislava Pešića, koji mora na ortopedsku operaciju. Pominjalo se da bi novom treneru stari mogao da bude stručni konsultant, što bi bilo od velike koristi svima.

– Veoma sam srećan što sam postao deo Bajerna, a posebno što ću nastaviti posao Svetislava Pešića. Nas dvojica se dugo poznajemo, bio sam kapiten juniorske reprezentacije kada je on bio selektor i uvek sam ga smatrao učiteljem i uzorom. Svestan sam ozbiljnosti projekta u Bajernu i kada dovedemo još dvojicu igrača bićemo kompletni i spremni za najviše ciljeve u svim takmičenjima


Selektor Srbije je, pre preuzimanja nacionalnog tima 2013. godine, trenersku karijeru stvarao u Milanu i Trevizu, a prošle sezone je vodio ekipu Panatinaikosa i Atinu napustio pre kraja prvenstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije