OSTAJE li Dejan Radonjić na klupi Crvene zvezde ili seda u trenersku fotelju Laboral kuće? Na pitanje koje je čekalo odgovor posle razgovora crnogorskog stručnjaka sa gazdom baskijskog kluba Hoseanom Kerehetom i potom sa predsednikom srpskog i jadranskog šampiona Nebojšom Čovićem, tačku bi mogla da stavi poslednja nezvanična informacija...

Naime, tokom dana isplivalo je ime Saše Obradovića kao prvog kandidata za mesto šefa struke tima iz Vitorije. Ako dođe do dogovora sa doskorašnjim trenerom Albe, crveno-beli neće morati da troše vreme na potragu za novim strategom. Raspored prioriteta pretumban je u samo 24 sata, pa se promenio i redosled nosilaca baskijskog izbornog turnira (prvi Dejan Radonjić, drugi Focis Kacikaris).

Dva dana ranije, vlasnik Laborala predstavio je Radonjiću konkretnu ponudu, o kojoj se u nezvaničnim krugovima priča da iznosi 350.000 evra po sezoni za ugovor tipa "jedna plus jedna". Zasad dogovora nema, što znači da trener crveno-belih nije pristao na ponuđene uslove.

U međuvremenu, najuspešniji trener po broju pobeda u Zvezdinoj istoriji sastao se i sa Nebojšom Čovićem, od koga je dobio rok da se izjasni da li nastavljaju saradnju, koja je u protekle dve sezone unela pet pehara u trofejnu salu crveno-belih. Kako se saznaje, dilema ne bi smela da se prostre na narednu nedelju.

Tokom dužeg razgovora trenera i predsednika najviše je bilo reči o projekciji tima za narednu sezonu, što pokazuje stav kluba da smatra da ima trenera sve dok on eventualno ne saopšti da će iskoristiti izlaznu klauzulu.

Čović je na poslednjoj konferenciji za medije poručio svima sa važećim ugovorom - bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Ako ponovo ne dođe do okretaja bubnja Laborala za izbor novog trenera, skoro je izvesno da će Radonjić ostati sa vrapcem u ruci.

UGOVOR DO 2017.

DEJAN Radonjić ima ugovor sa Crvenom zvezdom do leta 2017, ali i opciju da godinu pre isteka napusti klub. Sa te strane, crveno-beli nemaju mogućnost da zadrže trenera ako odluči da karijeru nastavi u drugoj sredini.