NOVOSTI SAZNAJU: Srbija više ne strepi

Đ.Matić

12. 05. 2016. u 21:09

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre definitivno će biti odigran u Beogradu. Tokom naredne nedelje u srpsku prestonicu dolazi visoka delegacija FIBA

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Србија више не стрепи

Košarkaška reprezentacija Srbije

JEDAN od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Riju, definitivno će biti odigran u beogradskoj "Kombank areni" od 4. do 9. jula. Kako "Novosti" saznaju, tokom sledeće nedelje u našu prestonicu bi trebalo da doputuje visoka delegacija FIBA, što je uobičajena praksa pred velike događaje koja potvrđuje da selidbe takmičenja u drugu zemlju neće biti.

Svetska košarkaška federacija dugo je pretila nacionalnim savezima zbog "neposlušnosti" njihovih klubova, između ostalog i oduzimanjem Beogradu kvalifikacionog turnira za Rio. Prema svemu sudeći, od svih silnih pretnji i zastrašivanja koje su danima punile novinske stupce širom Evrope, neće biti ništa.

Prva, i to zvanična potvrda da srpska prestonica i naš nacionalni savez nemaju razloga za strah, je puštanje u prodaju ulaznica za mečeve u "Kombank areni". Naravno, to ne bi moglo da se desi bez saglasnosti FIBA, koja je i na svom sajtu objavila uputstva zainteresovanima van naše zemlje kako je moguće doći do ulaznica.

Već odranije je poznato da će sve reprezentacije biti smeštene u hotelu "Kraun plaza" i da će im biti obezbeđeni treninzi u Hali sportova "Ranko Žeravica". Prema pravilima, nacionalni timovi će doći u Beograd minimalno 48 sati pre starta turnira, a s obzirom na to da su učesnici tri vanevropske selekcije (Angola, Japan, Portoriko), nije isključeno da će se neka od njih pojaviti i koji dan ranije, kako bi se igrači adaptirali na centralnoevropsku vremensku zonu i klimu na Starom kontinentu.

RASPORED

4. JUL: Japan - Letonija, Srbija - Portoriko.

5. JUL: Portoriko - Angola, Letonija - Češka.

6. JUL: Angola - Srbija, Češka - Japan.

8. JUL: polufinala

9. JUL: finalePratite nas i putem iOS i android aplikacije