HKS izabrao Ligu šampiona: Hrvati ruše Jadransku ligu!

Đ.M.

15. 03. 2016. u 14:51

Čelnici hrvatske košarke u dogovoru sa klubovima odlučili su da se priklone FIBA takmičenju. Oni su poslali dopis u FIBA u kome traže da šampion Hrvatske igra Ligu šampiona

ХКС изабрао Лигу шампиона: Хрвати руше Јадранску лигу!

KAKO zagrebački "Jutarnji list" tvrdi, pozivajući se na izvore iz Cedevite, hrvatski šampion je, posle kritika Crvene zvezde na račun Aleša Kamnikara, komesara sa suđenje ABA, krenuo u kontraofanzivu.

- Čoviću, nećeš uništiti ligu zbog svojih interesa. Izađi iz lige, ako ti ne odgovara. Možemo i bez tebe - poručio je za "Jutarnji list" izvor upoznat s razmišljanjima Cedevite, - Nećemo dopustiti Čoviću da vodi ABA, koju je spreman da uništi kako bi se dokopao Evrolige. Prići će Bertomeuu i reći mu: "ABA više ne postoji, a mi imamo novca i snage da budemo direktan učesnik". Ali ABA može da preživi i bez Crvene zvezde.

Zagrebački dnevnik je, međutim, "zaboravio" da čuje matični, Košarkaški savez Hrvatske, koji je 29. februara praktično počeo s rušenjem ABA, jer se u pismu upućenom FIBA priklonio Ligi šampiona (u organizaciji svetske kuće košarke) i tako delovao suprotno od interesa klubova regionalnog takmičenja, koji su u načelu za Evroligu/Evrokup.

- Posle detaljnih konsultacija u Hrvatskoj košarkaškoj federaciji, želimo da potvrdimo naš jak dogovor da pobednik nacionalnog prvenstva Hrvatske treba direktno da se kvalifikuje u Ligu šampiona, dok će drugoplasirani u prvenstvu dobiti priliku da pokažu kvalitet kroz kvalifikacije. To bi ojačalo ne samo hrvatsko prvenstvo, već i FIBA kao krovnu organizaciju svih federacija. Pored toga, odobravamo predlog da se šampion ABA lige direktno kvalifikuje za FIBA Ligu šampiona. Takođe bismo želeli da izrazimo naš interes za preuzimanje određenog dela akcija, u slučaju da se ne postigne dogovor između ABA i FIBA - stoji u pismu Ivana Šukera, predsednika HKS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Don

15.03.2016. 15:13

pa što se igra play off onda kad nema značaja samo da kladže zarade na narodu...Kakvi prevaranti zato Mega leks sinoć dobi .Večeras će i Cedrvita da namešta sa Zvezdom provereno...

Djole

15.03.2016. 15:20

Ko ovde ne zna za latine i njihovu prevrtljivost??? Koga jos iznenadjuje podanicko ponasanje srpskih klubova koji biraju da brane tudje interese pre no interese srpske kosarke??? Dozvolili smo da nas kao najjacu kosarkasku silu regiona vuku za nos zemlje koje zajedno nemaju jakih klubova kao mi sami.

Patriota

15.03.2016. 15:21

Naravno, sad kada vide da srpski klubovi dominiraju, da im je reprezentacija prosek, normalno da ce da izaju. A i u tradiciji im je.

vizionar

15.03.2016. 15:36

Ne ruse Hrvati nista.Oni su jednostavno napadnuti i u oslobodilackom ,obrambenom i pravednom maniru oni se odlucuju za ligu prvaka!

Branko

15.03.2016. 20:07

Mislim da su se jedan i drugi Savez dogovorili. Žao će mi biti što narednih nekoliko godina neću moći gledati Zvezdu u Ljubljani.