Tanjević novi selektor Crne Gore

MINA

30. 10. 2015. u 12:26

Тањевић нови селектор Црне Горе

Bogdan Tanjević

Bogdan Tanjević je četvrti crnogorski stručnjak od sticanja nezavisnosti. Do sada su tu funkciju obavljali Duško Vujošević, Dejan Radonjić i Luka Pavićević

Trofejni stručnjak Bogdan Tanjević novi je selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore, saznaje agencija MINA.

On je letos privremeno predvodio crnogorsku reprezentaciju na Igrama malih zemalja na Islandu i sa njom osvojio zlatnu medalju.

U crnogorsku košarku vratio se sredinom novembra 2013. godine kada je izabran za predsednika Udruženja košarkaških trenera Crne Gore.

Tanjević je četvrti crnogorski stručnjak od sticanja nezavisnosti. Dosada su tu funkciju obavljali Duško Vujošević, Dejan Radonjić i Luka Pavićević.

Tanjeviću će u stručnom štabu pomagati Dušan Dubljević i Boško Radović.

Tanjević je predvodio Tursku na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, ali je nakon rane eliminacije podneo ostavku.

To je bio njegov drugi mandat na klupi Turske, koju je predvodio od 2004. do 2010. godine, kada je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

On je tokom karijere bio trener sarajevske Bosne, sa kojom je osvojio Kup šampiona 1979. godine.

Vodio je italijanske klubove Juve Kazerta, Stefanel, Olimpija Milano i Virtus Bolonja francuske ekipe Limož i Asvel, podgoričku Budućnost i turski Fenerbahče.

Kao selektor, pored Turske, vodio je selekcije SFR Jugoslavije i Italije sa kojom je osvojio EP u Francuskoj 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

fuj

30.10.2015. 13:13

Nikad mu Srbija neće oprostiti podvalu iz Istanbula! Sramno ponašanje, kupovina sudija, marifetluci... nikad čovek od njega! A nametao se da uleti posle Ivkovićevog odlaska, pa kad je video reakciju javnosti, ućutao se kao miš. Najodvratniji čovek u košarci ikad, Atamanova škola.

Alef

30.10.2015. 20:31

Svaka cast Bosi Tanjevicu, kao i Sjor Bozi Maljkovicu na trenerskim kvalitetima i ostvarenim uspesima, ali njima su miliji turski i spanski novci i nikada nisu radili ovde, niti se ikad ponudili da rade u strucnom savetu ili sa mladjim trenerima. Nek im je sa srecom pod tudjim nebom i sa stranom valutom u dzepu, a nasa kosarka ce (valjda) preziveti i bez njih.