Raduljica u Panatinaikosu

Đ. MATIĆ

15. 07. 2015. u 17:00

Радуљица у Панатинаикосу

Miroslav Raduljica foto: Arhiva VN

Kada se činilo da su pregovori dve strane zastali i da je angažovanje našeg reprezentativca gotovo nemoguća misija, Atinjani su krenuli "u ofanzivu" i u jednom danu pretekli ostale interesente

MIROSLAV Raduljica je novo pojačanje Panatinaikosa! Srpski reprezentativac i ovog leta jedan od najtraženijih centara u Evropi postigli su dogovor o dvogodišnjoj saradnji.

Kada se činilo da su pregovori dve strane zastali i da je angažovanje našeg reprezentativca gotovo nemoguća misija, Atinjani su krenuli "u ofanzivu" i u jednom danu pretekli ostale interesente.

Odmah pošto je sezona završena Panatinaikos je krenuo u trku sa Raduljicom, a inicijativa za dolazak našeg centra pojačana je dolaskom Aleksandra Đorđevića na klupu "zelenih".

Međutim, nisu jedino Atinjani bili u startnom bloku za srpskog centra. Prvo se pojavio Makabi, zatim i nekolicina NBA ekipa. Dok su se timovi sa druge strane Atlantika presabirali da li imaju dovoljno prostora u budžetu da zadrže našeg centra u najjačoj ligi na svetu, javila se i milanska Olimpija.

Sve to je Panatinaikos pomno pratio, čekao pravu priliku da krene u završnu akciju i u sredu obavi i poslednju deonicu pregovora. Sve je dogovoreno, ostalo je još samo da se potpisom Raduljice i Panatinaikosa ozvaniči dvogodišnji ugovor.

- Strpite se još malo - kratko kaže Dragan Delić iz agencije "Fast brejk" koja zastupa našeg reprezentativca, uskoro i trećeg zvaničnog pojačanja Atinjana sa ovih prostora.

Prvo je bilo trenersko, odnosno Aleksandar Đorđević. Nedugo zatim, usledio je dogovor sa njegovim imenjakom, Aleksandrom Pavlovićem, da bi sada na putu za Atinu bio i Miroslav Raduljica.

Ostaje da se vidi da li bi sa njim bio kraj seldibe naših igrača ili postoji mogućnost da putem grčkog glavnog grada krene i Nikola Milutinov. Panatinaikosu treba još jedan centar, a evidentno je da i u budžetu "zelenih" ima mesta za, bar još jedno pojačanje na visokim pozicijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)