Čović demantuje: Ataman neće obići grob Marka Ivkovića!

Novosti online

14. 01. 2015. u 16:22

Човић демантује: Атаман неће обићи гроб Марка Ивковића!

Marko Ivković

Prvi čovek Zvezde demantovao pisanja "Hurijeta". Taj turski list nam je pravio problem i 21. novembra iznošenjem sramnih informacija - poručuje Čović

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je demantovao pisanja turskog lista "Hurijet" koji je naveo da će predsednik Galatasaraja Dujgun Jarusvat i trener tog kluba Ergin Ataman obići grob tragično ubijenog navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

- Taj turski list "Hurijet" je nama pravio probleme i 21. novembra sa takvim izjavama koje su potpuno neodgovorne, a podsetiću na njih. Prva njihova izjava je bila da su se navijači Zvezde pobili između sebe i da je tako došlo do Markove povrede sa smrtnim ishodima. Druga informacija je bila negde posle ponoći, kada su rekli da su to, navodno, uradili Albanci. A treća je bila sutradan ujutru, kada su napisali da su se Partizanovi navijači prerušili pa se pobili sa Zvezdinim, što je bljutavo i sramno, a sa tim nastavljaju i dalje. Kakav će scenario biti videćemo kada turska ekipa doputuje čarterom i kada se onako kako predviđaju pravila i propozicije Evrolige sastanu naši predstavnici sa njihovim. Ali, 100% sam siguran da trener Ataman neće ići na Markov grob - poručio je Čović na gostovanju u "Studiju B".

Osvrnuo se i na suđenje za ubistvo Ivkovića koje počinje 16. januara.

- Moram da napomenem da je turska država dosta dobro reagovala posle ubistva Marka Ivkovića i uhvatili osumnjičene. Zapravo, ne znam da li mogu da ih nazovem osumnjičenima, jer je, prema onome što sam čitao u krivičnoj prijavi, evidentno ko je ubio Marka i ko su šestorica pomagača. Došlo je do čak smene u policiji. Dva načelnika u policiji za regiju u kojoj se nalazi dvorana, piše jasno zašto su smenjeni, a to je da nije adekvatno pripremljeno organizacija utakmice. Prvo ročište je zakazano za petak i Turci su preuzeli odgovarajuće mere. Videćemo kako će to dalje ići na sudu, ali jasno se vidi da je tužilac vrlo precizno opisao događaj.

Utakmica između Zvezde i Galatasaraja se igra u petak u 21 čas, a meč će biti dobro obezbeđen. Rukovodstvo kluba se nekoliko puta sastalo sa bezbednosnim službama na nivou Republike Srbije i Grada Beograda.

- Održali smo tri sastanka. Naime, prvi i drugi smo imali u utorak, sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom policije gde smo analizirali kompletnu situaciju, a treći u sredu ujutru sa kompletnom strukturom bezbednosni službi, sa predstavnicima kluba, Arene i agencije koja vrši obezbeđenje. Izvršen je dodatni dogovor, dodatna sinhronizacija obilazak arene, procena određenih mesta i oblasti počevši od aerodroma "Nikola Tesla" do "Kombank arene". Radimo i dalje i mislim da ćemo postići vrlo visok nivo. To su ljudi koji su profesionalci i nije im prvi put da imaju posla sa ovakvim stvarima koje nose značku visokog rizika - zaključio je Nebojša Čović.

Jedno je sigurno, "Kombank arena" će biti krcata u petak, jer su sve ulaznice rasprodate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Patriota

14.01.2015. 22:28

Pa sad ce biti da je nas PVO gadjao njihov avion ali da je pilot dobro manevrisao i za dlaku izbegao projektil... Bilo kako bilo,da nijedan navijac ne dodje na utakmicu,mi cemo biti krivi...To je zato sto svako moze da dodje ovde i da radi sta hoce,da nas provocira kako hoce,a mi kao tulaci ne znamo da branimo svoje,nego gledamo kako cemo sve srpsko da izdamo i prodamo....