MILAN Mačvan se vratio među crno-bele! Iskusni krilni centar i svojevremeno jedan od najperspektivnijih igrača na Starom kontinentu, posle dve i po sezone opet je u Partizanu. Iako je juče pre podne postojala bojazan da se dve strane neće dogovoriti, kratak razgovor trenera Duško Vujoševića, Milana Mačvana i agencije "Iviktus Sports grup" je okrenuo sve. Milan je potpisao ugovor do kraja sezone i već sinoć odradio prvi trening sa saigračima.

- Brzo smo se sporazumeli, a ne sumnjam da će se Milan brzo uklopiti u sistem Partizana koji je njemu već poznat, s obzirom na to da je igrao za crno-bele u sezoni 2011-2012. - objašnjava Goran Savić, potpredsednik agencije "Inviktus sports grup".

Prethodnih nedelja pominjala se mogućnost da Mačvan zaigra za Bajern, Lokomotivu Kubanj, Laboral kuću...

- Bilo je razgovora, ali i ponuda, koje ipak nisu odgovarale Milanovom renomeu. Na kraju je odlučio za Partizan. Naravno, da novac nije bio u prvom planu, već želja da pomogne klubu... - dodaje Savić.

Milan neće moći da debituje za crno-bele danas protiv Olimpije (17.00) u 4. kolu ABA liga, ali je gotovo izvesno da će Duško Vujošević na njega moći da računa za duel protiv Banvita u 2. kolu Evrokupa (sreda).

- U Ljubljani je, ovog momenta, Olimpija favorit. Mi daleko više moramo da se bavimo sobom i svojom igrom, koja mora da bude znatno bolja nego što je bila u Vilnjusu. Cilj je da se pruži maksimum, da dostignemo limit koji je trenutno takav kakav je. Za šta će to u Ljubljani biti dovoljno, zavisi ne samo od nas nego, pre svega od raspoloženja i kvaliteta protivnika. Međutim, ono što je sigurno, ne smemo da gubimo utakmicu sami od sebe, ne dajući maksimum - kaže trener Partizana Duško Vujošević.