Uroš Tripković završio karijeru!

Novosti online

08. 10. 2014. u 15:01

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije zbog problema s učestalim povredama odlučio je da u 28. godini završi s profesionalnom košarkom

Srpski košarkaš Uroš Tripković završio je igračku karijeru u 28. godini.

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac zbog problema s učestalim povredama odlučio je da završi s profesionalnim igranjem košarke.

- Definitivno sam završio profesionalnu karijeru! To je to... Dva puta su mi operisali hrskavicu na kuku s kojom sam imao problema, pravio sam dugu pauzu i rizično bi bilo da se sada vraćam - rekao je Tripković za "Telegraf".

Pokušavao je jedan od najperspektivnijih srpskih košarkaša u protekloj deceniji da potvrdi veliki potencijal koji je demonstrirao u crno-belom dresu, ali epizode u Huventudu, Unikahi, Valjadolidu, Fenerbahče Ulkeru i italijanskoj Kremoni bile su obeležene dugim odsustvima zbog problema s povredama.

- Ako bih želeo da se vratim, morao bih bar godinu dana da provedem u nekom lošijem klubu, da bih izborio kasnije bolji angažman. Opet, uvek postoji mogućnost da se povreda obnovi. Imam dvoje dece, i zbog njih i zbog sebe, zdravlje je na prvom mestu – istakao je Tripković i istakao da još ne zna šta čime će se baviti u budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije