OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: GRANADA

NA pitanje stranog novinara na konferenciji za medije, posle poraza od Francuske (74:73) u drugom meču na SP u Španiji, da li je napravio faul nad Žofrijem Lovernjom, Miroslav Raduljica odgovorio je s primetnom dozom sarkazma:

- Ako je dosuđen faul, onda je sigurno postojao.

Na isto pitanje, naše novinare uputio je na druge adrese...

- Bolje je da pitate Žofrija i sudije. Nije sve u tom faulu, dozvolili smo mnogo skokova u napadu, što je pravilo razliku. Da smo taj segment igre bolje kontrolisali, verovatno bismo držali prednost i priveli utakmicu kraju. Nisu Francuzi naivni protivnici. Prvaci Evrope, šta da se priča. Mnogo mi je krivo što nismo pobedili. Idemo dalje, ako se protiv Irana bacamo se za svaku lloptu ne bi trebalo bude problema, iako su ti momci prvaci Azije, imaju i jednog bivšeg NBA igrača.

DOK je Žofri Lovernj davao izjavu francuskim medijima, pored njega je prošao Raduljica i postavio mu usputno pitanje: “Brate, da li je bio faul?”

- Ne – kratko je odgovorio francuski reprezentativac, koji je kasnije i zvanično priznao da su sudije pogrešile kada su dosudile ličnu grešku Raduljici, sekundu pre kraja meča. - Moram da budem pošten, nije bio faul.

Iako je bar na jedan dan bio heroj nacije, Francuz je izgledao kao da nije pobedio.

- Nisam nešto posebno slavio. Ne osećam se kao heroj, trebalo je samo da pogodim to jedno slobodno bacanje i uspeo sam – kaže Lovernj, koji je čitavim tokom meča vodio žestoke duele sa Raduljicom. - Igrali smo jedan protiv drugog kada sam bio u Valensiji, a gledao sam ga u Partizanu pre nego što sam došao. Znao sam da je dobar igrač – rekao je Lovernj.

DIJAO GREŠKOM U AUTOBUSU SRBIJE
FRANCUSKI reprezentativac Boris Dijao, koji je prilikom polaska na utakmicu greškom ušao u autobus Srbije, nema dilemu da je Raduljica napravio faul nad Lovernjom.

- Sudija je svirao faul, zar ne? Nikada nije prijatno kada dođete u ovakvu nevolju, ali smo se nekako izvukli. Uradili smo odličan odbrambeni posao u drugom poluvremenu, a onda i pogađali šuteve. Bilo je gusto do poslednje sekunde, ali mi nikad ne odustajemo, verujemo u sebe i to je najbolje kod našeg tima.