Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović fizički je napao novinara TV Kopernikus Dejana Anđusa u utorak uveče posle njegove emisije.

Kako piše “Telegraf.rs”, prvi čovek crveno-belih došao je džipom je u pratnji zeta i predsednika KK Crvena zvezda Telekom Miloša Ninkovića ispred Anđusovog radnog mesta, gde ga je posle verbalnog sukoba nekoliko puta šutnuo i udario pesnicom u glavu.

- Nakon emisije smo kolega Jovanović, koji je bio gost u mojoj emisiji i ja krenuli na kafu, kada se iznenada pojavio džip i ja sam video da su u džipu Čović na suvozačevom mestu i njegov zet Miloš Ninković koji je vozio i koji me je danas zvao privatno telefonom i vrlo čudan razgovor smo vodili. Čović je izašao iz kola, na sebi je imao sivu trenerku i ja sam primetio da je spreman za obračun – rekao je Anđus za “Telegraf.rs”, nastavivši da opisuje Čovićev napad.

- Rekao mi je “Šta hoćeš ti, što lažeš”, na šta sam mu ja odgovorio da ne lažem, već da je on lažov. Onda mi je rekao “Lažeš bitango” da bi me upitao zašto sam spominjao njegovog sina Filipa u svojoj emisiji, a ja sam ga upitao zašto da to ne činim, jer je FMP bio stvoren kao filijala Zvezde za mlade igrače, a ne da igra tvoj sin. On mi je tada rekao da nemam prava da ga spominjem sa čime se ja nisam složio – rekao je novinar, dodavši da je to bila inicijalna kapisla nakon koje je usledio udarac od strane Nebojše Čovića.

- Rekao sam mu nakon što me je udario da je napravio strašnu grešku i da to ne radi, ali je on nastavio i uz bujicu psovki pokušao da me šutne u butinu, kao i u donji deo stomaka, dok sam ja sve vreme pokušavao da izbegnem udarce i govorio mu da to ne čini. Da bi ipak uspeo da me udari po licu, a da ja nisam osetio udarac. Posle čega sam ja kolegi Milovanu rekao da pozove policiju i u tom trenutku kada sam se okrenuo uputio mi je jak udarac u arkadu, posle čega sam mu ja još jednom rekao da to ne radi. U jednom momentu je krenuo kao u džip, kao da će da izvadi oružje uz reči sad ćeš ti da vidiš, ali umesto te najave da će da izvuče nešto iz kola, samo je seo u auto i otišao – rekao je Anđus uz poruku da će tužiti Nebojšu Čovića i da se neće smiriti dok se isti ne nađe u zatvoru.

TROJICA MLADIĆA VIDELI INCIDENT
Anđus je rekao i da su ceo incident gledala trojica momaka koji su mu delovali kao navijači, ali nije siguran da li su se tu zadesili slučajno ili namerno.

- Ja sam ih upitao: “Je l’ ste videli šta se dogodilo, kako sam napadnut?”, ali su mi oni rekli da i ja napadam na šta sam im rekao da to ne činim fizički. Njihov odgovor je bio nismo mi navijači Zvezde cinkaroši. Neverovatna je koincidencija da su se našli tu. Lično mislim da ih je neko pozvao, ali nemam dokaze.