NBA: Klubovi zainteresovani za Raduljicu

Đ. M.

15. 02. 2014. u 21:05

Dalasu i Filadelfiji su spremni da se upuste u „trejd blok“ sa klubom Milvokijem, ne bi li se do 20. februara domogli srpskog centra

NBA ol-star „vikend“ u NJu Orleansu nije samo trodnevni praznik najkvalitetnije košarke na svetu, već je i veliki poligon za razgovore ekipa koje su spremne da naprave poslednje promene u timovima pred kraj prelaznog roka (20. februar).


Priča o razmeni igrača je mnogo, a jedna od poslednjih, za nas najzanimljivija je ona o Miroslavu Raduljici. Srpski internacionalac koji se prošlog leta, bez mnogo medijske pompe, ušetao u NBA, iz utakmice u utakmicu je gradio poverenje trenera Milvokija Lerija Drua. Od momka koji je bio velika nepoznanica za američke ljubitelje košarke, već je stigao do renomea pouzdanog centra, izuzetno košarkaški obrazovnog, sa ogromnim potencijalom.


NJegove NBA role epizodne, i glavne, nisu promakle stručnim štabovima ostalih timova. Pre svih Dalasu i Filadelfiji, koji su spremni da se upuste u „trejd blok“ sa klubom iz Viskonsina, ne bi li se do 20. februara domogli Raduljice.


Ipak, pita se Milvoki. Nije tajna da su Baksi nekoliko godina pre dolaska u NBA, pomno pratili Raduljicu, samo sa jednom jedinom željom, da ga angažuju. Kada su konačno, prošlog leta, uspeli u toj nameri i kada je on počeo da ispunjava očekivanja, pitanje je koliko je realno da ga baš sada daju u razmenu i koliko bi to „koštalo“ drugu ekipu. Iz svega poznatog sa one strane okeana, generalni menadžer DŽon Hemond i njegovi saradnici nisu spremni da na „prvu loptu“ razmene našeg internacionalca za čije angažovanje su uložili mnogo truda i vremena, kome su dali dobar ugovor za novajliju i koji uveliko isplaćuje svaki uloženi dolar.


- Miroslav je u Milvokiju potvrdio NBA potencijal, što je izazvalo pažnju tamošnje javnosti, ali i pojedinih ekipa. Ipak, zasad ne mogu da pričam detaljnije. Do kraja prelaznog roka ostalo je još nekoliko dana. Da li će promeniti sredinu ili ne, biće poznato najkasnije 20. februara - tajnovit je Dragan Delić iz agencije „Fast brejk“, koja zastupa srpskog internacionalca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

saša

16.02.2014. 18:11

@James - možda im ipak po tebi treba bobi frankeštajn marijanović?ono čisto holivud je tu,pa ako ne uspe u basketu,mođda bi uspeo u nekom rimejku horor klasika?

Nemanja

16.02.2014. 19:18

@James - Zašto sudiš o čoveku na osnovu fizičkog izgleda?Marjanović je ljudina jedna.I ima on vrata NBA već otvorena.Ovo kažem kao grobar.