Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je da se slaže sa trenerom košarkša Partizana Duškom Vujoševićem da današnja generacija crno-belih podseća na njegovu sa kraja osamdesetih godina prošlog veka.

- I danas u Partizanu ima dosta mladih i talentovanih igrača željnih dokazivanja i ovo im je idealna prilika da krenu dobrim putem. Oni su u prednosti u odnosu na nas jer imaju boljeg trenera, nas je trenirao mladi i neiskusni Vujošević, a njih sada jedan od najboljih trenera u Evropi - rekao je Divac u izjavi Tanjugu.

On je dodao da je na mladim igarčima crno-belih da iskoriste šansu iako će naredni šampionat biti neizevesniji od nekoliko prethodnih.

- Okolnosti su se promenile, nekoliko ekipa je formirano preko noći i postoji mogućnost da iznenade. Sa druge strane Partizan ima strategiju oslanjanja na mlade snage. Što se tiče Jadranske lige, nadam se dobrim rezultatima srpskih klubova i pružam im podršku, jer oni u toj lige ne predstavljaju samo sebe, nego sve nas - rekao je predsednik OKS.

Divac je prokomentarisao i učinak reprezentacije Srbije u kavalifikacijama za prvenstvo Evrope.

- Slažem se da je ostvaren uspeh, jer smo ostvarili cilj, ali način na koji smo došli tamo je problematičan i sreća nije nas koštao. Ovo treba da bude opomena za sve i siguran sam da će se pronaći sistem koji će nas u budućnosti poštedeti komplikacija. Neverovatno je da se to desilo samo 10 godina posle Indijanapolisa, istorijske pobede nad Amerikancima i osvajanja titule prvaka sveta - zaključio je Divac.