Popović: Vršac je veliki izazov

Đ. M. - J. J.

utorak, 04. 09. 2012. u 12:16

Поповић: Вршац је велики изазов
Novi trener košarkaša iz Banata je održao prvi trening kojem je prisustvovalo 23 igrača. Dolazim u klub iza koga je ozbiljna tradicija

NAJAVA čelnika KK Vršac da će po završenom restrukturiranju, koje je iziskivalo i promenu imena (iz Hemofarma u Vršac) odmah započeti formiranje stručnog štaba i igračkog kadra, veoma brzo je počela da se ostvaruje. Vrščani su uspešno završili pregovore sa Oliverom Popovićem, koji je imenovan za šefa struke srpskog ligaša.

- Zadovoljstvo mi je što se posle tri godine vraćam u našu košarku. Dolazim u klub iza koga je ozbiljna tradicija, sa prepoznatljivim sistemom rada, posebno u mlađim kategorijama, o čemu svedoči i veliki broj kadetskih, juniorskih i mladih reprezentativaca. Takođe, drago mi je što je Vršac uspeo da zadrži Žarka Vučurovića (trenera juniora), čiji je pečat vidljiv u radu svih tih momaka - kaže Popović.

Na prvom zvaničnom treningu pored Popovića i njegovog pomoćnika Vučurovića bilo je i dvadesetak perspektivnih klinaca do 22 godine, od kojih će nekoliko njih u sredu biti registrovano za takmičenje u KLS ligi.

Među tim igračima bili su i juniori Jovan Novak, Siniša Cvetanović i Luka Nikolić, koji su imali važeći ugovor sa Hemofarmom Štada, kao i Aleksandar Mitrović, nekadašnji igrač Partizana.

- Očekivao sam da će se na treningu pojaviti i Petar Lambić, jer je on igrač na kog računamo, dok je Luka Anđušić otišao iz kluba, jer mu je prethodni trener prvog tima rekao da ne računa na njega – kaže Žarko Vučurović, koji će i dalje voditi juniorski tim, ali i pomagati Popoviću u radu sa seniorima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije