Mačvan domaćin orlovima u Vršcu

Đ. MATIĆ

15. 07. 2012. u 20:30

Uslovi za rad u "Milenijumu" su fenomenalni, u šta su se mnogi već uverili – kaže reprezentativac Srbije pred početak druge faze priprema za kvalifikacije za EP

SENIORSKA reprezentacija Srbije u ponedeljak počinje drugi ciklus priprema za evrokvalifikacije. Već drugu sezonu Vršac će biti izvesno vreme "gnezdo" Ivkovićevih "orlova", ovog puta kao zamena za Folgariju, italijanski sportsko-rekreativni klub u kojem je naš tim prethodnih godina obavljao bazični deo.

- Selektor je već objasnio da smo zbog specifičnosti takmičenja izmenili plan rada ovog leta. Ja još odranije znam da su uslovi rada u Vršcu fenomenalni, a drago mi je da će ih s tim upoznati i oni momci koji do sad nisu imali prilike. Eto, prve nedelje sam bio kod kuće - u Beogradu. Sada kada idemo u Vršac opet ću biti kod kuće - i kroz šalu pokazuje Milan Mačvan koliko ceni grad u kojem je, kao igrač Hemofarma, proveo tri godine.

Kvalifikacije nisu specifične samo po sistemu igranja, već i po nemalim razdaljinama između zemalja.

- Biće naporno, jer putujemo s jednog kraja kontinenta na drugi. Nije lako kada ste u avionu tri i više sati. Ali, takav je žreb i - tačka. Ako uđemo od samog takmičenja maksimalno motivisani, uspećemo u namerama, da se plasiramo na EP.

Glavni konkurenti su Crna Gora i Izrael, zemlja čiju je košarku Milan upoznao "iznutra", kao član Makabija.

- Sigurno su to dva najnezgodnija protivnika. Crna Gora će, nema sumnje, biti motivisana. Igraće sa jednim strancem, ostaje da se vidi da li će im se priključiti i Nikola (Peković). S druge strane, Izrael ima dugu košarkašku tradiciju, gaje specifičan stil igre, neugodan za protivnika. Ali, ponavljam, važno je da se sada koncentrišemo na pripreme, da ih odradimo maksimalno. Potom slede prijateljske utakmice. Ima vremena da pričamo o rivalima u kvalifikacijama - s pravom je oprezan Mačvan.

PODRŠKA
SRBIJA će posle mnogo godina godina, kao domaćin igrati takmičarske mečeve van Beograda. U Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu.
- Ne sumnjam da će u sva tri grada biti sjajna atmosfera i da ćemo imati fantastičnu podršku. Drago mi je i što ćemo doći u Niš, grad koji je kroz organizaciju završnica nacionalnog kupa pokazao da zna da napravi sjajan ambijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije