Nebojša Ilić: Šuter kakvih danas nema

21. 11. 2011. u 13:07

Tim menadžer Crvene zvezde Beograd je na današnji dan pre 19 godina, odnosno 21. novembra 1992. u meču sa novosadskom Vojvodinom ubacio čak 71 poen

Retki su danas igrači u evropskoj košarci koji se ubrajaju u vrhunske košgetere, ubitačne šutere koji su u stanju da ubace po 40 poena.

Tim menadžer Crvene zvezde Beograd Nebojša Ilić jedan od najboljih šutera na ovim prostorima svih vremena je na današnji dan pre 19 godina, odnosno 21. novembra 1992. u meču sa novosadskom Vojvodinom, koja je tada nosila ime Privredna banka, ubacio čak 71 poen.

Crvena zvezda je na tom meču slavila rezultatom 105:96, na poluvremenu je bilo 50:47 u korist crveno-belih.

- Malo toga se sećam. Davno je to bilo – uz osmeh počinje priču za zvanični sajt crveno-belih Ilić i dodaje:

- Prva asocijacija na taj meč sa Vojvodinom mi je zvanični spiker koji je radio u dvorani. U jednom trenutku se prodrao i rekao: „Ilićev 55 poen“. To sam čuo, pogledao sam na semofor i video da ima da se igra više od 10 minuta. Bio sam malo iznenađen, moram da priznam. Nisam bio od onih igrača koji broje poene, to valjda rade samo oni igrači koji postižu do devet koševa – ponovo se na prepoznatljiv način nasmejao Ilić i nastavio:

- Znam da je bilo puno tehničkih grešaka, da sam izvodio mnogo slobodnih bacanja. Nemam šta mnogo da dodam, tako se namestilo. Utakmica je bila takva, ali kad je išlo onda mi je baš sve polazilo za rukom. Ipak, moram da priznam da sam te godine imao prosek od 34 poena po meču, dešavalo se da sam ubacivao po 40 i 50 poena, ali u Novom Sadu mi se baš otvorilo.

Učinkom u meču sa Vojvodinom Ilić je tako premašio dostignuća Ljubodraga Ducija Simonovića koji je postigao 59 i Dražena Dalipagića koji je zabeležio 58 poena. Ilić je kratko prokomentariosao tu činjenicu gde se još jednom jasno mogla videti njegova skromnost:

- Žao mi je zato što su bili bolji igrači od mene.

Nebojša Ilić je poznat kao jedan od najvećih šaljivdžija među našim košarkašima. Želeli smo da sa nama podeli neku od anegdota, ali je sjajni šuter ostao zakopčan do grla:

- Neki drugi put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije