Saša Đorđević trener Benetona

Đ. M.

02. 07. 2011. u 14:01

Da, tačno je... U ovom momentu ne mogu više ništa da vam kažem – rekao je generalni menadžer Benetona Klaudio Koldebela, za „Novosti“ i potvrdio da je klub iz Treviza u završnim pregovorima sa Đorđevićem

SRPSKA košarkaška legenda Aleksandar Đorđević posle pet godina pauze vraća se trenerskom poslu, kao šef stručnog štaba Benetona. Uprava kluba iz Treviza, na čelu sa generalnim menadžerom Kaludijom Koldebelom, posle razlaza sa Jasminom Repešom, u tajnosti je započela operaciju angažovanja našeg stručnjaka. Tu i tamo je bilo je pomena da bi Đorđević mogao opet da sedne na ternersku klubu, ali samo stidljivo.

Tek kada su stigli do samog kraja pregovora, Trevižani su dozvolili da ogromna transfer bomba, možda i najveća u ovoletošnjem prelaznom roku, odjekne, što je izazvalo lančanu reakciju širom Starog kontinenta. Doduše, bez ikakvih detalja, samo da će Saša Đorđević biti sledeći trener trofejnog kluba.

- Da, tačno je... U ovom momentu ne mogu više ništa da vam kažem - kratko, ali dovoljno, generalni menadžer Benetona Klaudio Koldebela, za „Novosti“ je potvrdio da je klub iz Treviza u završnim pregovorima sa Đorđevićem, koji će tako nastaviti trenersku karijeru gde je i počeo - u Italiji.

Podsećanja radi, u leto 2005. je igračku opremu zamenio trenerskim odelom u Armani džinsu. Ali, posle godinu dana, iako je postigao sjajne rezultate, odlučio je da se povuče. Pre svega zbog koncepcijskog neslaganja sa upravom. Kasnije će se pokazati da je upravo on bio u pravu.

Sve ove godine, često je slovio kao kandidat, pogotovo u Italiji, za preuzimanje neke ekipe. Međutim, sve do sada, donosio je odluku da se ne vraća trenerskom poslu, koji je već u Milanu pokazao da zna da radi.

Posle Armani džinsa, na redu je još jedan italijanski modni velikan - Beneton...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije