HEMOFARM Štada i podgorička Budućnost definitivno će igrati kvalifikacije za Evroligu naredne sezone! Iako se o tome već dugo sa sigurnošću govorilo, informaciju je zvaničnim dopisom u ponedeljak potvrdio direktor NLB lige Josip Bilić.
- Sledom odluka Skupštine Evrolige, NLB liga je konačno dobila još jedno veliko priznanje, jer će se u kvalifikacijama za Evroligu u sezoni 2010/2011. među 16 timova (umesto dosadašnjih osam) naći i dva predstavnika naše lige. Na osnovu plasmana na kraju sezone 2009/2010. i po odredbi propozicija takmičenja, to pravo su dobili Hemofarm i Budućnost - rekao je Bilić.
Regionalna liga već ima tri zagarantovana mesta u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi, na osnovu bodovanja za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku (Partizan, Olimpija i Cibona), pa su Hemofarm kao trećeplasirani i Budućnost kao peta na tabeli obezbedili šansu da naredne sezone prvi put igraju u Evroligi.
Određeni su i termini kvalifikacija. Osmina finala će se igrati 21. i 24. septembra, četvrtfinale 28. septembra i 1. oktobra, a polufinale 7. i 14. oktobra.