Maljković: Albanija sanja da ostvari veliku pobedu na domaćem terenu

Beta

16. 11. 2019. u 15:10

Маљковић: Албанија сања да оствари велику победу на домаћем терену

Marina Maljković Foto: N.Paraušić

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da Albanija sanja da ostvari veliku pobedu na domaćem terenu, te da neće biti lako u Draču

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da Albanija sanja da ostvari veliku pobedu na domaćem terenu, te da neće biti lako u Draču, gde njena ekipa mora da izbegne greške kakve je pravila na utakmici protiv Turske.

"Albanija sanja da ostvari jednu veliku pobedu na domaćem terenu. Sasvim sigurno je da žele da to upravo bude protiv nas, jer bi to onda imalo mnogo veću draž", rekla je Maljković, prenosi KŠ.

Košarkašice Srbije sutra od 16.00 u Draču igraju meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. protiv reprezentacije Albanije.

"Mi na put idemo bez tri košarkašice koje su morale da idu na oporavak pred nastavak naporne sezone. To su Crvendakić, Bruks i Dabović. Na ovoj utakmici želim da pružim šansu mlađim košarkašicama, kako bi se dokazale. U svlačionici posle utakmice sa Turskom sam rekla da na utakmici protiv Albanije moramo da ispravimo sve greške koje smo imale protiv Turske", rekla je Maljković.

Reprezentativka Srbije Maja Škorić sa optimizmom čeka meč u Draču.

"Očekujem pobedu. Ne potcenjujemo protivnika i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno. Ovo je meč koji treba da ispravi greške koje smo imali protiv Turske, pa da s pobedom i dobrim osećajem završimo ovo prvo okupljanje koje smo imale posle Evropskog prvenstva i da nas taj dobar osećaj dočeka u februaru kada se ponovo okupimo", rekla je Maja Škorić.

Centar Srbije Tina Krajišnik rekla je da je ekipa spremna za drugi meč prvog "prozora" kvalifikacija za EP.

"Očekujem mnogo bolju utakmicu, da odigramo kvalitetnije u odbrani, ono što je prepoznatljivo za nas. Borićemo se. Mislim da je ovo dobra provera pred ono što sledi, što je veoma bitno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre", kazala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije