RANORANIOCI NA KINESKOM ZIDU: Evo kako je izgledao poslednji dan srpskih košarkaša na SP

M.Popović/V.Preradović

15. 09. 2019. u 18:45

РАНОРАНИОЦИ НА КИНЕСКОМ ЗИДУ: Ево како је изгледао последњи дан српских кошаркаша на СП

Lučić i Bjelica sa navijačima

Ovo je stvarno vredelo videti - preporučuje Jović obilazak najveće turističke atrakcije u Kini

OD IZVEŠTAČA “NOVOSTI”: KINA


KAKO je izgledao poslednji dan boravka srpskih košarkaša u Kini, prvi bez profesionalnih obaveza? U bašti raskošnog hotela "Šangri la" zatičemo Nemanju Bjelicu i Vladimira Lučića. Planirali su izlet do Kineskog zida, ali su odustali zbog ranog ustajanja. Dosta im je buđenja u zoru i kratkog sna tokom seljakanja iz grada u grad na Mundobasketu.


Bojažljivo im prilaze dvojica kineskih fanova Srbije, jedan u dresu našeg fudbalskog reprezentativca Dušana Tadića. Kulturno ih mole za fotografiju sa kineskom i srpskom zastavom, dok jedan pevuši stihove Bajagine pesme "moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu". Naši momci strpljivo pozirajući, čekajući Marka Simonovića i Miroslava Raduljicu, koji im je organizovao obilazak jednog od najvećih hramova u Pekingu.


PROČITAJTE JOŠ: DODELjENE NAGRADE: Bogdanović u idealnoj petorci, Rubio MVP


Grupa ranoranilaca, među kojima su Stefan Jović i Nikola Milutinov, vraća se sa izleta do Kineskog zida, udaljenog oko dva sata vožnje od Pekinga. Nose tradicionalne kineske šešire od bambusa i impresionirani su doživljajem najveće građevine na svetu, dužine 8.850 kilometara. Jović nam pokazuje slike zida građenog za zaštitu od upada Huna.


- Ovo je stvarno vredelo videti - preporučuje nam Jović obilazak najveće turističke atrakcije u Kini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ljubisa

15.09.2019. 20:22

Kineski navijači nase reprezentacije su vrh ovog Svetskog prvenstva. To treba da zahvalimo našim NBA igračima i Noletu kao najboljim ambasadorima sporta.

Rade Bg

15.09.2019. 21:16

Pravi turisti. Malo igrali,malo razgledali,pa kada se vrate na svoj posao po klubovima morace da zapnu.