PREDSEDNIK Partizana Ostoja Mijailović odlučio je, dva dana posle prve utakmice u polufinalnoj seriji ABA lige, da se oglasi u intervjuu koji je osvanuo na zvaničnom sajtu kluba. On se, kako se navodi, bavio "pitanjima koja se u većem delu javnosti guraju pod tepih". Osvrnuo se, pre svega, na poteze koje povlače u redovima večitog rivala, iako ni u jednoj rečenici nije imenovao bilo koga.

- Želim da čestitam igračima i stručnom štabu našeg sportskog rivala na pobedi. Partizan uvek kreće od svojih grešaka i propusta, zbog kojih je izgubio. Zbog toga se i pitamo da li je naša greška pokušaj uvođenja gospodskih manira u srpsku košarku od kada sam došao na mesto predsednika.

On je istakao da u klubu nisu reagovali na dešavanja posle Kupa, misleći na obraćanje javnosti prvog čoveka crveno-belih Nebojše Čovića.

"NAMERNE" SAMO PARTIZANU PRIČAO je i o suđenje na prethodna dva susreta Zvezde i Partizana.. - Da li je zbog svega nabrojanog, Ilija Belošević onako presuđivao u subotu "namerne" Partizanu, koje je u Nišu preinačio kolegi u poslednjoj sekundi, posle gledanja snimka? Da li je zbog pritiska u subotu tri puta donosio odluke sa kojima se nisu slagala ostala dvojica arbitara? Da li je imao isti kriterijum pri dosuđivanju čak četiri "namerne" igračima Partizana, ne svirajući nijednu nad njima? Želimo da verujemo da nije, nalazeći krivca za poraz u svojim greškama.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN PROPUSTIO VELIKU PRILIKU DA NAPRAVI BREJK: Imali smo utakmicu u rukama

- Da li smo pogrešili što smo se zalagali za manire suzdržavanja od repliciranja? Izgleda da to u regionu ne prolazi. Izgleda da moramo u blato u koje nas pojedini uporno uvlače, jer drugačije očigledno ne mogu da funkcionišu.

Osvrnuo se na dešavanja koja su prethodila polufinalnom susretu:

- Danima i nedeljama se vršio pritisak na sudije, Ligu, Savez, omalovažavao Partizan preko mnogih TV stanica, portala... Pozivani su urednici, zakazivana su gostovanja i pravljene specijalne emisije, kao i naručeni intervjui. Sinhronizovano je pripreman teren. Slušamo moralisanje onih koji javno vređaju našeg trenera, koji ničim to nije zaslužio, a što ne rade ni protivnički navijači. Isti oni koji dele lekcije drugima, ne samo da prećutkuju i propuštaju da osude vređanje naših igrača i njihovih porodica, već uz podršku voditelja i urednika otvoreno vređaju po jutarnjim programima sa nacionalnom frekvencijom sve navijače Partizana. Isti ti se upiru iz sve snage da Partizan predstave kao državni projekat broj jedan, kako bi javnosti objasnili da menadžment našeg kluba ne radi ništa, dok u isto vreme drugi klub na nedeljnom nivou dodaje u svoj sponzorski pul po jednog sponzora više.

On je osudio izbacivanje pristalica Partizana iz hale u subotu, iako su imali ulaznice, a potom je prozvao i medije:

- Smeju li, sem selektora, mediji i ostali da osude jezik širenja mržnje, huškanja i pritisaka, koji je trajao celu prošlu nedelju, toliko naručenih gostovanja, ili postaju saučesnici u tome? Da li se čeka da se Partizan oglasi, pa da se izjednači neizjednačivo, kroz navodni verbalni rat i prepucavanja.

Objasnio je i zašto je odlučio da se oglasi:

- Partizan je dugo ćutao, dao šansu mnogima makar da konstatuju, kada već ne smeju da osude sve izrečene uvrede i laži, a nadležni da sankcionišu. Podsećam, Miroslav Nikolić i Partizan su kažnjeni lane sa 4.000 evra samo za pitanje "ko određuje termin derbija" na konferenciji za medije. Karpoš Sokoli je izbačen iz ABA i kažnjen sa 25.000 evra za mnogo blaži vokabular od onog koji je korišćen tokom prošlogodišnjeg finala, i koji je i dalje nekažnjen.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN PROPUSTIO VELIKU PRILIKU DA NAPRAVI BREJK: Imali smo utakmicu u rukama

Izneo je i dalje planove kluba iz Humske.

- Partizan neće zvati urednike televizija i ostalih medija, zakazivati danima pred utakmicu emisije i naručene intervjue, ali nemojte misliti da ćemo ćutati, ako već mediji, nadležni u ABA, KSS ili KLS to čine.

VELIČKOVIĆ NEIZVESTAN

VELIKI hendikep za crno-bele u prvom meču bio je izlazak Novice Veličkovića zbog povrede skočnog zgloba, a njegov nastup i u drugom susretu je pod znakom pitanja. Ipak, znajući želju kapitena, učiniće sve da bude na terenu.

- Novica je pod terapijama i sad je stvarno nezahvalno prognozirati - rekao je doktor Partizana Moma Jakovljević. - Uganuo je zglob, to je nateklo. Videćemo kako će se odvijati oporavak, i za dva do tri dana ćemo znati da li će moći da pomogne u drugom meču.