Misija preživljavanje – uspešna!“, napisao je na svom „fejsbuk“ profilu mladi centar Hemofarma Luka Mitrović, kada je vršačka ekipa posle dve neprospavane noći i ukupno 48 sati provedenih u autobusu, konačno stigla u hotel „Ero“ u Mostaru. Bilo je to tek oko 10 časova ujutru, iako se spasilačka ekipa iz pravca Jablanice do njih probila još u jedan sat iza ponoći.

Neispavani, poprilično smrznuti i veoma gladni, „farmaceuti“ su jedva dočekali da se utople i da doručkuju, posle čega su se odmah bacili u krevete i spavali sve do ručka. Već oko 15 časova bezuspešno su pokušali svojim autobusom da krenu do Širokog Brijega, gde će u ponedljak od 17 časova odigrati odloženi meč sa istoimenom ekipom, u okviru 21. kola ABA lige.OVDE pročitajte šta se dešavalo sa ekipom Hemofarma

- Situacija nije bila toliko dramatična, ali nam je, između ostalog, bilo i jako dosadno. Stajali smo u mestu puna 24 sata, a iz autobusa nismo mogli da izađemo, jer su smetovi bili veliki. Sada je najvažnije da smo stigli u Široki i da su momci odradili trening. Nadam se da ih sve ovo neće omesti da pruže svoj maksimum na terenu – rekao je Dušan Božović, direktor kluba.

Istog su mišljenja i igrači. Oni ne žele unapred da traže alibi za ono što će se večeras dešavati u dvorani „Pecara“, pogotovo što ovaj meč za njih ima višestruko značenje – Nebojša Bogavac će debitovati kao trener, a pobeda bi ih izvukla iz smetova začelja tabele.

- Gostovanje Širokom bi i bez ovih okolnosti bilo teško, jer su oni iskusna ekipa, koja mnogo bolje igra kod kuće, nego na strani, a sada su nošeni i krilima pobede nad Radničkim u Kragujevcu. Ipak, smatram da smo mi jači u igri ispod koša i to ćemo se truditi maksimalno da iskoristimo – rekao je Ivan Maraš.

Farmaceuti“ su imali samo tri dana da se upoznaju sa novim trenerom, kao i on sa njima.

- Nismo imali vremena da sa novim trenerom uvežbamo puno novih stvari, ali nam je predočeno kako ćemo igrati u narednom periodu. Za sada ćemo ostaviti dosta naših starih akcija, koje su najčešće prolazile i minimalno promeniti sistem igre u odbrani. Promena trenera će sigurno izazvati pozitivne stvari i biće interesantno videti kako će to da izgleda na terenu – završio je Maraš.


POVRATAK

Vrščani već razmišljaju o povratku i sigurno je da se neće vraćati putem kojim su došli. Zasada postoji opcija da će ići kilometarski dužim putem, od Zadra do Zagreba, pa dalje ka Beogradu i Vršcu. Međutim, i to će zavisiti od vremenskih (ne)prilika. Danas je u Mostaru sijalo sunce i sneg se topio, ali meteorolozi za ponedeljak i utorak najavljuju novi kijamet.


.