Selektor Srbije prati srpske fudbalere u Seriji A: Sergej zaslužuje vrhunski klub

Novosti online

četvrtak, 09. 07. 2020. u 12:37

Селектор Србије прати српске фудбалере у Серији А: Сергеј заслужује врхунски клуб

Ljubiša Tumbaković foto: EPA

Nikola je u strašnoj formi i igra sa velikim samopouzdanjem otkako je Gatuzo došao, rekao je selektor Srbije
Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković pomno prati dešavanja u Seriji A sa posebnim akcentom na srpske igrače koji igraju u Italiji.

Uzdanica Lacija Sergej Milinković-Savić je ponovo u svim rubrikama vezanim za prelazni rok, Dušan Vlahović i Nikola Milenković u Fiorentini igraju odlično, a i Nikola Maksimović igra sve bolje u Napoliju i njegovo vreme tek dolazi.

"Mnogo pratim italijanski fudbal i srpske igrače koji igraju tamo", rekao je na početku razgovora Ljubiša Tumbaković za "Radio Napoli".

Selektor Srbije je posebno bio oduševljen onim što pruža Nikola Maksimović u dresu Napolija.

"Nikola je u strašnoj formi i igra sa velikim samopouzdanjem otkako je Gatuzo došao na klupu. Sve je bolji i bolji, raste iz utakmice u utakmicu. Odigrao je fenomenalan meč protiv Juventusa u finalu Kupa Italije. To je najbolji način da postane oslonac u igri Napolija i reprezentacije Srbije. Vrlo je važno što ima trenera poput Gatuza koji ga vidi pravim očima i zato mu preporučujem da potpiše novi ugovor. Mislim da sada nije trenutak da menja sredinu", smatra Tumbaković.

Ipak, drugačije razmišlja kada govori o Sergeju Milinković-Saviću.

"Zaista mi se sviđa kako igraju Lacio i Sergej. Njegova budućnost zavisi samo od njega samog. Po mom mišljenju, sada bi trebalo da promeni sredinu i da potpiše za neki od vrhunskih klubova u Evropi jer je dostigao vrhunac u dresu "nebeskoplavih". Poštujem Lacio, ali Milinković-Savić je spreman za sledeći korak u karijeri“, zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije