Izvlačenje parova za sezonu u dva najviša ranga: Novi sistem takmičenja važiće samo jednu godinu

N. I.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 08:34

Извлачење парова за сезону у два највиша ранга: Нови систем такмичења важиће само једну годину

Detalj sa poslednjeg derbija Foto: M. Vukadinović

Posle izvlačenja takmičarskih brojeva, prema Bergerovim tablicama uradiće se raspored prvenstva. Nova sezona u Superligi počinje 1., a u Prvoj ligi Srbije 15. avgusta
U prostorijama FSS u Staroj Pazovi, u petak u 13 časova, biće određeni parovi za takmičarsku sezonu 2020/2021, u fudbalskoj Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Posle izvlačenja takmičarskih brojeva, prema Bergerovim tablicama će se ubrzo uraditi i raspored prvenstva u obe lige. Nova sezona u Superligi počinje 1. avgusta, a u Prvoj ligi Srbije 15. avgusta. Sve će biti organizovano video linkom zbog novonastale situacije sa virusom korona i novim merama.

Pošto je FSS na inicijativu pojedinih klubova odlučio da upravo završenu sezonu uskrati za plej-of i plej-aut i da, praktično, nema ispadanja u niži rang takmičenja, doneta je i odluka o proširenju obe lige. Superliga će imati 20 ekipa, a Prva liga Srbije 18, i ovaj sistem će važiti samo za sezonu 2020/2021, dok će od sezone 2021/2022, ponovo biti skraćenja obe lige.

Podsetimo, u Superligi Srbije će sledeće sezone igrati: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, TSC, Radnički Niš, Čukarički, Spartak, Voždovac, Mladost, Napredak, Radnik, Proleter, Javor, Inđija, Rad, Mačva, Zlatibor, Bačka, Metalac i Novi Pazar.

U Prvoj ligi će biti ovih 18 timova: Grafičar, Kolubara, Radnički Pirot, Kabel, Radnički 1923, Žarkovo, Dinamo Vranje, Zemun, Trajal, Budućnost Dobanovci, Dubočica, Sloga, Loznica, Radnički Sremska Mitrovica, IMT, Železničar Pančevo, Borac Čačak i Jagodina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije