Rastanak sa Lazetićem: UO Vojvodine sporazumno raskinuo ugovor sa sportskim direktorom

S. BAJIĆ

sreda, 08. 07. 2020. u 22:13

Растанак са Лазетићем: УО Војводине споразумно раскинуо уговор са спортским директором

Nikola Lazetić foto: N. Skenderija

Nismo bili u lošim odnosima, ali nismo imali ni kontakt - ističe trener Novosađana Nenad Lalatović
UPRAVNI odbor Vojvodine u sredu je odlučio da sporazumno raskine ugovor sa Nikolom Lazetićem i da u što skorije vreme reši pitanje novog sportskog direktora. Ljubomir Apro, potpredsednimk kluba, naglašava da je reč o korektnom završetku saradnje i potvrđuje da je trener potražio pojačanja na poziciji beka, štopera i špica.

Za takmičenje na tri fronta, Nenad Lalatović, trener Vojvodine, želi pojačanje u svakoj od linija tima. To će danas predložiti Upravnom odboru i ujedno, predočiti plan i program priprema koji je sačinio u tri varijante.

- Plan A, ako šampionat startuje 1. avgusta, podrazumeva pripreme na našem "Vujadinu Boškovu", uz već zakazane utakmice sa Bečejom (11. jul), Sremskom Mitrovicom (18), Akademijom Puškaš (25) i sa još dva rivala - kaže Lalatović. - Ukoliko prvenstvo počne kasnije, što će usloviti situacija sa pandemijom, imamo i plan B i plan C, jer moramo biti spremni, s obzirom na visoke ambicije.

U skladu s tim, strateg pobednika Kupa Srbije, želi u profesionalnom pogonu najmanje 24 igrača da bi, kako ističe, ne samo pojačao konkurenciju, nego i imao dovoljan fond za trku na tri koloseka i veliki broj utakmica koji predstoji.

- Nadam se da će mi rukovodstvo na čelu sa Vojislavom Gajićem, Dušanom Bajatovićem i Ljubomirom Aproom izaći u susret. Zato sam i pokrenuo pitanje sportskog direktora. Odmah da kažem, nisam prozivao Nikolu Lazetića, s kojim nisam u lošim odnosima, ali nemamo kontakt. Meni je pomoć potrebna i smatram da je i Vojvodini potreban sportski direktor. Apsolutno ništa drugo nisam tražio, nego ono što smatram sasvim normalnim i uobičajenim - ističe Lalatović.

POVRATAK KVARTETA SA POZAJMICE
U VOJVODINU su se sa pozajmice iz prvoligaša Kabela vratili: Marko Bjeković, Marko Mandić, Đorđe Pantelić i Goran Vukliš, koji će pokušati da se nametnu treneru Lalatoviću, čiju ekipu, zasada, nije niko napustio.

- Svi su orni, željni rada, samo Mirko Topić, koji još ima problem s povredom, trenira samostalno i slabijim intenzitetom - kaže Lalatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije