Više stotina navijača Dinama protestovalo zbog trenera Mamića

Beta

sreda, 08. 07. 2020. u 20:51

Више стотина навијача Динама протестовало због тренера Мамића
Navijači su mirno, bez skandiranja čekali pred službenim ulazom i tražili sastanak sa predstavnicima Uprave kluba kako bi im iskazali svoje nezadovoljstvo povratkom na trenersku klupu Zorana Mamića
Više stotina pripadnika Dinamove navijačke grupe "Bad Blue Boys" okupilo se na mirnom protestu ispred stadiona "Maksimir", a glavni razlog okupljanja je povratak Zorana Mamića na klupu hrvatskog prvaka.

Okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, ali su se pred pripadnicima navijačke grupe pojavili kordoni interventne policije koja je navijačima onemogućila eventualni ulazak u prostor stadiona, prenela je agencija Hina.

Protest je započeo okupljanjem BBB oko 18.00 na ulazu u Maksimirski park, odakle se grupa od dvestotinak navijača preselila pred službeni ulaz na stadion, gde su već bile raspoređni policijski kordoni koji su bili spremni na intervenciju u slučaju izbijanja incidenta.

Navijači su mirno, bez skandiranja čekali pred službenim ulazom i tražili sastanak sa predstavnicima Uprave kluba kako bi im iskazali svoje nezadovoljstvo povratkom na trenersku klupu Zorana Mamića, nepravosnažno osuđenog na četiri godine i 11 meseci zatvora zbog učestvovanja u izvlačenja višemilijunskih iznosa iz Dinama, i opštim stanjem u prvoj ekipi nakon što je Nenad Bjelica napustio trenersku poziciju.

Sedmorica predstavnika BBB-a puštena su u klupske prostorije nešto pre 19.00, a pola sata kasnije navijači su se mirno i bez ikakvih incidenata premestili na stepenice na Maksimirskoj ulici, dok su pollicijske snage i dalje osiguravale prostor oko službenog ulaza na stadion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije