Organizatori fudbalskog SP u Kataru otpuštaju radnike

Beta

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 22:12

Организатори фудбалског СП у Kатару отпуштају раднике
Organizatori su naveli da je "potrebna tranzicija radne snage pošto se zahtevaju nove veštine za narednu fazu organizacije"
Organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine saopštili su da su morali da smanje broj zaposlenih. Organizatori nisu naveli razlog, ali veruje se da je do otpuštanja došlo zbog finansijske krize izazvane pandemijom virusa korona.

Sponzor Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Katar ervejz, emiter beIN Sports, koji ima prava na prenose utakmice Svetskog prvenstva, takođe kompanije iz Katara, morale su da otpuštaju radnike. Razlog su ograničena putovanja i otkazivanje sportskih takmičenja.

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se u novembru i decembru 2022. godine. Katar je otvorio tri od osam stadiona na kojima će se igrati utakmice.

Organizatori su naveli da je "potrebna tranzicija radne snage pošto se zahtevaju nove veštine za narednu fazu organizacije".

Nije navedeno koliko je ljudi ostalo bez posla.

U saopštenju se navodi da će onima koji odlaze biti isplaćene plate i naknade za prekid radnog odnosa, u skladu sa katarskim zakonima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije