Eksperiment nije uspeo, Dinamo traži novog trenera

Tanjug

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 15:51

Експеримент није успео, Динамо тражи новог тренера

Stadion "Maksimir" foto: uefa.com

Hrvatski šampion i Igor Jovićević sporazumno su raskinuli ugovor, saopšteno je na sajtu kluba
Hrvatski fudbalski šampion Dinamo iz Zagreba i trener Igor Jovićević sporazumno su raskinuli ugovor, saopšteno je danas na sajtu kluba.

Jovićević je smenjen posle poraza od Rijeke 2:0 u prvenstvu Hrvatske, odnosno samo tri pobede u sedam utakmica na klupi.

On je vodio zagrebački klub od 22. aprila, pošto je Nenad Bjelica smenjen jer nije hteo da pristane na smanjenje plate zbog pandemije korona virusa.

- Imao sam najbolje namere, ali fudbal je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na poverenju, na prekrasnim godinama u omladinskoj školi, te prilici koju su mi dali u prvom timu. Uvek ću biti dinamovac i verujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu - rekao je Jovićević, kome će ostati upisano da je osvojio titulu.

Sportski direktor Zoran Mamić izjavio je da mu je žao zbog brzog rastanka sa trenerom, ali da je klub morao da pokaže odgovornost u teškim vremenima i uoči starta novih kvalifikacija za Ligu šampiona.

- U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom ekipom. Vrata Dinama biće mu uvek otvorena - poručio je Mamić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije