Sportski savez Srbije u poseti Kosovu i Metohiji: Poruka zajedništva i lepše budućnosti

N.I.

subota, 04. 07. 2020. u 19:11

Спортски савез Србије у посети Косову и Метохији: Порука заједништва и лепше будућности

Foto: SSS

Sportski savez Srbije nastavio je obilaženje teritorijalnih sportskih saveza

Sportski savez Srbije nastavio je obilaženje teritorijalnih sportskih saveza. Ovoga puta je generalni sekretar Goran Marinković sa savetnikom Sinišom Radanovićem boravio u trodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji i za to vreme obišao sportsku infrastrukturu i održao niz sastanaka. Ovo je bila, kako je Marinković istakao, samo jedna u nizu poseta:

- Boravak na Kosovu i Metohiji omogućio nam je da vidimo kakvo je stanje sporta, da ostvarimo dobar kontakt i dogovorimo u kom pravcu ćemo dalje delovati. Velika želja predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka je da se saradnja učvrsti i da mi kao najmasovnija sportska organizacija pomognemo sport na Kosovu i Metohiji. Tako da ćemo sigurno još dolaziti i preduzeti konkretne poteze kada i predsednik bude sa nama - sumirao je Marinković utiske nakon poseta Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Gazivodama i Gračanici.

Odlični domaćini iz Sportskog saveza Kosova i Metohije - predsednik Goran Kovač, sekretar Ivan Dimitrijević i potpredsednik saveta Siniša Lazić organizovali su najpre sastanak sa članovima UO SSKiM. Predstavnici svakog sporta su izneli podatke o broju klubova, dece, uspesima i probleme sa kojima se susreću. Svi su istakli da bez Sportskog saveza Kosova i Metohije, koji sarađuje sa Sportskim savezom Srbije, ne bi mogli uopšte da funkcionišu. U severnom delu Kosovske Mitrovice izgrađena je sportska hala, u čijoj blizini su u toku radovi na izgradnji fudbalskog stadiona koji su započeti u januaru ove godine. Predsednik privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je Sportski savez Srbije najavio sprovođenje niza akcija, a među prvima će biti organizacija Malog sajma sporta.

Narednog dana predsednik skupštine opštine Zubin Potok Nemanja Jakšić pokazao je sportsku halu, terene i fudbalski stadion i objasnio način funkcionisanja klubova na ovoj opštini ističući veliki broj dece koja treniraju odbojku. Posećen je i Centar za ekologiju i razvoj sporta na jezeru Gazivode. Nakon toga Sportski savez Srbije posetio je Gračanicu i sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem pokrenuli inicijativu za formiranje sportskog saveza u Gračanici kako bi se lakše komuniciralo i brže sprovodile akcije i pomoć sportistima i deci ove opštine. Uz poruku da se ubrzo ponovo vidimo Marinković je poručio:

- Bilo je zadovoljstvo provesti nekoliko dana sa našim narodom i upoznati se sa funkcionisanjem ne samo sporta već i svakodnevnog života na Kosovu i Metohiji. Nastavićemo da sarađujemo još bolje, pomažemo se i pošaljemo poruku zajedništva i lepše budućnosti srpskog sporta. Na infrastrukturi se radi, nadamo se da će ulaganja u sport u budućnosti biti još veća, mladi ljudi koji su na čelu opština i sportskih institucija imaju ogromnu želju i energiju da sport podignu na viši nivo. Bitno je razumevanje sa obe strane kao i marljiv rad i nadamo se da ćemo deci sa Kosova i Metohije omogućiti zdraviji život. U planu su i određene vrste kampova za decu sa cele teritorije Srbije, druženja i sportski turniri koji će približiti decu raznih krajeva i pomoći održanju tradicije i učenje istorije našeg naroda - rekao je Marinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije