FIFA provalila Arsenal, kazna 40.000 franaka

Beta

petak, 03. 07. 2020. u 20:12

ФИФА провалила Арсенал, казна 40.000 франака
Međunarodna fudbalska federacija kaznila je i upozorila londonski klub na ponašanje u vezi sa transferima igrača
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Arsenal sa 40.000 švajcarskih franaka i upozorila ga na ponašanje u vezi sa transferima igrača, nakon što je klub koristio promenljive klauzule o prodaji za koje je utvrđeno da utiču na ostale klubove.

U prethodnoj neotkrivenoj istrazi, u pravnim dokumentima FIFA izražena je zabrinutost u vezi sa uslovima odlazaka Čube Akpoma u PAOK i Džoela Kembela u Frosinone, 2018. godine.

Arsenal bi dobio veći deo od ugovora, da su Akpom i Kembel kasnije prodati britanskim klubovima, u odnosu na neke druge klubove.

Disciplinska komisija FIFA navela je da je Arsenal prekršio pravila za zaključivanje ugovora koja mu omogućavaju da utiče na druge klubove jer nije prijavio podatke nadležnim telima.

- Komisija smatra da je, samim postojanjem ovih klauzula, Arsenal uticao na PAOK i Frosinone u pitanjima zaposlenja i transfera - navodi se u saopštenju.

Arsenal je rekao FIFA da mu uslovi transfera nisu omogućili da utiče na odluke o transferima PAOK i Frosinonea i naveo da su Fudbalski savez Engleske i Premijer liga bili zadovoljni što nije bilo kršenja pravila uticaja treće strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije