Banjac: Bolje TSC nego neki veliki klub gde ne bih imao minutažu

Beta

petak, 03. 07. 2020. u 16:12

Бањац: Боље ТСЦ него неки велики клуб где не бих имао минутажу

Mihajlo Banjac foto: Instagram/TSC

Mlad sam igrač, treba mi utakmica, potrebna mi je minutaža na terenu. U Inđiji sam u poslednjih desetak kola prošle sezone dobio šansu da igram i pokazao sam da zaslužujem to mesto u timu - rekao je mladi fudbaler
Novi fudbaler TSC Mihajlo Banjac izjavio je da je taj klub izabrao zbog šanse koju mu pruža da igra i da se razvija.

- Mlad sam igrač, treba mi utakmica, potrebna mi je minutaža na terenu. U Inđiji, iz koje dolazim, u poslednjih desetak kola prošle sezone sam dobio šansu da igram i pokazao sam da zaslužujem to mesto u timu - rekao je Banjac, prenosi klub.

Banjac je sa klubom iz Bačke Topole potpisao trogodišnji ugovor. Po navodima beogradskih medija, za njega su bili zainteresovani Crvena zvezda i Vojvodina.

- Shvatio sam da mi je sigurnije da dođem u TSC, gde me cene i traže, nego da odem negde u neki veliki klub i da nemam minutažu - rekao je Banjac i dodao da je njegova prirodna pozicija polu-špic, ali da mu nije strano da igra ni na mestu zadnjeg veznog igrača ili desnog krila.

- Na šefu je da odluči gde najbolje mogu da se uklopim i na kojoj poziciji mogu da pružim maksimum za našu ekipu.

On je rekao da veruje da će narednih pet nedelja priprema biti dovoljne da se uigra sa novom ekipom.

- Važno je da prođemo bez povreda, da se polako uigramo. Imaćemo i pet pripremnih utakmica, doći će i rezultat - kazao je Banjac.

Trener TSC-a Zoltan Sabo složio se sa svojim novim igračem da ima dovoljno vremena za pripreme za novu sezonu Superlige koja će početi 1. avgusta.

- Nismo imali veliku pauzu, svega nedelju dana. Pre dva dana samo počeli sa treninzima i za sada sve teče prema planu - rekao je Sabo, uz napomenu da im se pridružila pojačanja, pored Banjca i Damjan Dostanić, koji je došao iz škole holandskog Ajaksa.

- Očekujemo da nam se pridruže još dva igrača, pogotovo mlađi igrači, koji će biti i naši bonus igrači za sledeću sezonu - rekao je Sabo.

Dodao je da će petonedeljne pripreme biti dovoljne, uz dozu sreće da sve posluži zdravlje i da se izbegnu povrede.

- Sigurno je da, uz malo sreće, možemo da se nadamo sličnoj sezoni poput ove koja je za nama - istakao je Sabo.

Centralni odbrambeni igrač Filip Babić podsetio je da je TSC odigrao fantastičnu debitantsku sezonu u Super ligi, ali je istakao da vremena za slavlje nema, te da su već krenuli sa ozbiljnim pripremama.

- Već sutra u Senti igramo pripremnu utakmicu sa Inđijom, jer nam je potrebno da se što kvalitetnije pripremimo za narednu sezonu u kojoj ćemo igrati na tri fronta - kazao je Babić i dodao da će to biti jako teško, ali istovremeno izazovno i lepo.

- Ova korona je sve izmenila, pa smo imali malu pauzu, od svega jedne nedelje, ali možda to i prija, brzo smo se vratili svojim obavezama, nismo izgubili puno, nastavili smo tamo gde smo stali, a svi znaju da smo bili uspešni, da smo igrali dobro.

TSC je u debitantskoj sezoni u Super ligi Srbije zauzeo četvrto mesto na tabeli sa 59 bodova iz 17 pobeda, osam remija i pet poraza i tako se plasirao i u evropsko takmičenje sledeće sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije