Partizan pronašao štopera u komšiluku: Barselonin učenik dolazi u Humsku

Novosti online

subota, 06. 06. 2020. u 12:32

Партизан пронашао штопера у комшилуку: Барселонин ученик долази у Хумску
Defanzivac Olimpije 24-godišnji Maki Banjak na korak je od Partizana

Defanzivac Olimpije 24-godišnji Maki Banjak na korak je od Partizana.

Posle pregovora koji su, sa kraćim prekidima, trajali praktično od prošlog leta, slovenački klub je pristao na uslove koje su ponudili crno-beli, pa će kako prenosi Telegraf, transfer biti zaključen kroz nekoliko dana.

Slovenački klub je prvo tražio dva miliona evra za defanzivca, ali mu je cena pala, a i pandemija koronavirusa značajno je uticala na finansijsku situaciju u Olimpiji. Klub iz Humske koji je početkom prošle sedmice poslao zvaničnu ponudu za Banjaka, na ime obeštećenja, će platiti Olimpiji 500.000 evra, plus procente od dalje prodaje.

Partizan je želeo Banjaka i minule zime i pregovori su bili zaista ozbiljni, jer je u Beograd dolazio, tada član Nadzornog odbora ljubljanskog kluba, a od pre nekoliko dana sportski direktor – Mladen Rudonja, ali dve strane ipak nisu naše zajednički jezik.

Banjak je mlad igrač, ali prilično iskusan, selektiran u akademiji legende Kameruna – Samjuela Etoa, fudbalski opismenjen u Barseloninoj La Masiji, "kaljen" u francuskom Nantu, španskoj Saragosi i austrijskoj Admiri iz koje je i stigao u Olimpiju leta 2018. godine.

Izvor: Telegraf