Skandal u Splitu na meču Hajduka i Intera Zaprešića. Naime, u prvoj utakmici HNL lige posle pauze zbog pandemije koronavirusa, ekipa Hajduka slavila je 2:1 nakon što je gubila na poluvremenu minimalnim rezultatom.


Nastavak meča doneo je dosta kontroverznih odluka i to na štetu ekipe Intera koja je na kraju poražena golom u 97. minutu.

Ključni detalj utakmice desio se u 55. minutu kada je arbitar odlučio da ponovi penal Splićanima.

Golman Intera je odbranio penal, međutim linijski sudija je signalizirao glavom da je Matković ranije izašao sa gol linije i zbog toga je usledio novi jedaneasterac.

Važno je istaći da se do izvođenja penala čekalo čitavih pet minuta jer arbitri nisu mogli da procene da li je lopta izašla u gol-aut prilikom centaršuta Juranovića.

Pored ove situacije sumnjivo je bilo i igranje rukom Solda zbog čega je i dosuđen penal.

Glavni arbitar Lovrić pokazao je na belu tačku, a igraču Intera pokazao je crveni karton. Posle ponovljenog penala Hajduk je stigao do izjednačenja, a potom u 97. minutu i do pobede.

Opet je morao VAR da se konsultuje jer je u duelu fudbaler Hajduka oborio igrača Intera. Lovrić je smatrao da je sve čisto i Splićani su došli do pobede.

Trener Intera Tomislav Ivković nije mogao da veruje šta je snašlo njegovu ekipu na "Poljudu".