FSS usvojio predlog - u Super ligi naredne sezone 20 klubova

Beta

četvrtak, 28. 05. 2020. u 16:12

ФСС усвојио предлог - у Супер лиги наредне сезоне 20 клубова
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojio je danas predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se za sledeću sezonu Super liga proširi na 20, a Prva liga na 18 klubova

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojio je danas predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se za sledeću sezonu Super liga proširi na 20, a Prva liga na 18 klubova.

Kako se navodi u saopštenju nakon sednice Izvršnog odbora održane u Staroj Pazovi, do kraja tekuće takmičarske sezone primeniće se pravilo koje podrazumeva pet izmena tokom utakmice (ostaje isti broj rezervi - sedam), a sve u skladu sa odlukom Međunarodnog borda (IFAB) i privremenim amandmanom na Član 3. Pravila igre.

Na predlog Komisije za ženski fudbal, Ženska elitna liga proširena je sa osam na deset klubova, odnosno Prva liga sa deset na dvanaest.

Na predlog Komisije za razvoj fudbala i sportskog sektora FSS, Omladinska i Kadetska liga Srbije brojaće u narednoj takmičarskoj sezoni 20 klubova, umesto 16 koliko ih je do sada bilo.

Kako se dodaje, danas je odlučeno i da je novi član Odbora za hitna pitanja Marko Pantelić, potpredsednik FSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije