Legendarni holandski fudbaler Arjen Roben može da odahne. Nekoliko teških dana je iza porodice doskorašnjeg fudbalera Bajerna, čija se supruga borila, i na sreću, izborila sa virusom korona.

- Srećom, sve je prošlo dobro, ali nije bilo ni malo prijatno. Osećala se veoma loše, ali srećom sada je bolje, testovi su ponovo negativni - rekao je Roben i nastavio:

- Najgore od svega bio joj je bol u plućima, osećala je veliki pritisak i nije mogla normalno da diše. A takvo stanje traje danima, ne može da se ozdravi za dan ili dva. Srećni smo što joj se stanje nije pogoršalo.

Bivši holandski reprezentativac i njihovo troje dece srećom nisu bili zaraženi.

- Nas čečtvoro smo bili negativni, ali smo morali da ostanemo zatvoreni u kući 14 dana. Srećom, imamo prave prijatelje, pomagali su nam, išli u kupovinu i ostavljali nam namirnice ispred vrata. Čudan je osećaj kada ne možeš da izađeš, i našem psu je bilo neobično što su ga naši prijatelji vodili u šetnju - kazao je Roben i dodao:

- Što se mora, mora se. Sada mi je to postalo definitivno jasno, a nadam se i svima. Svi su na početku razmišljali "meni ne može da bude ništa, mlad sam". Ali, ovo je ozbiljno i moramo da smanjimo kontakte što je moguće više i slušamo uputstva - završio je Arjen Roben.