U akciji FSS prikupljeno 30 miliona dinara, počinje druga faza

Tanjug

10. 04. 2020. u 11:51

У акцији ФСС прикупљено 30 милиона динара, почиње друга фаза
Pozivamo sve koji do sada nisu, a u mogućnosti su i žele da se priključe našoj velikoj akciji, kako bi uputili novu pomoć zdravstvenim radnicima koji se bore protiv virusa COVID- 19 - objavio je FSS
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je u humanitarnoj akciji za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije virusa korona prikupljen prvi iznos od 30 miliona dinara (255.320 evra), koji je uplaćen Infektivnoj klinici u Beogradu.

Akcija koju je FSS pokrenuo na inicijativu predsednika Slaviše Kokeze naišla je na veliku podršku, a inicijativi Kokeze prvi su se pridružili njegovi najbliži saradnici u FSS generalni sekretar Jovan Šurbatović, sportski direktor Vladimir Matijašević, potpredsednici Nenad Bjeković i Marko Pantelić, kao i članovi Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora Novica Tončev, Ilija Petković, Branko Stojaković, Dragan Simović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Miloš Miljanić i Dušan Mrakić.

- Sredstva su izdvojili svi selektori u sistemu FS Srbije na čelu sa selektorom A tima Ljubišom Tumbaković, stručnim štabom i koordinatorom za fizičku pripremu i oporavak Andrejom Milutinovićem. Dela zarade odrekli su se i svi zaposleni u FS Srbije - navodi se u saopštenju FSS.

FSS se zahvalio i svim ostalima koji su učestvovali u akciji među kojima su fudbaleri Aleksandar Kolarov, Dušan Tadić, Nemanja Radonjić, Marko Grujić, Antonio Rukavina, Mijat Gaćinović, Ljubomir Fejsa, Nikola Maksimović, Nemanja Maksimović, Filip Đuričić, Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Saša Lukić, Nemanja Pejčinović, Nemanja Radoja, Petar Škuletić, Lazar Marković, Vladimir Stojković i Marko Dević.

- Hvala sudijama, delegatima, kao i klubovima Voždovcu, Čukaričkom, Radniku, Javoru, Spartaku, Jedinstvu Putevi i svim regionima i mnogim područnim, okružnim i opštinskim savezima na pomoći, kao i agentu Zoranu Pavloviću i agenciji "Fudbal 22" - navodi FSS i dodaje da se ne zaustavlja na ovome.

- Počinje druga faza prikupljanja pomoći i ovom prilikom pozivamo sve koji do sada nisu, a u mogućnosti su i žele da se priključe našoj velikoj akciji, kako bi uputili novu pomoć zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore protiv virusa COVID- 19. Sredstva mogu da uplate na namenski dinarski humanitarni račun Fudbalskog saveza Srbije 160 - 406494-78 odnosno namenski devizni humanitarni račun - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije