Sve naslovne strane novina u Španiji posvećene su Radomiru Antiću: Mundo Deportivo pet strana posvetio legendi

V.N./Tanjug

07. 04. 2020. u 11:10

Све насловне стране новина у Шпанији посвећене су Радомиру Антићу: Мундо Депортиво пет страна посветио легенди
Ugledni španski sportski listovi "Marka" i "Mundo deportivo" naslovne strane svojih današnjih izdanja posvetili su srpskom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je juče preminuo u Madridu u 72. godini
Ugledni španski sportski listovi "Marka" i "Mundo deportivo" naslovne strane svojih današnjih izdanja posvetili su srpskom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je juče preminuo u Madridu u 72. godini.

Naslov "Radomir, te quiero" (Radomire, volimo te) nalazi se na prvoj strani jednog od najuticajnih medija u Španiji, a u samom tekstu ističe se čuvena sezona 1995/1996, kada je Antić sa Ateltiko Madridom osvojio duplu krunu.

Na naslovnoj strani "Mundo deportivo" uz Antićevu fotografiju stoji naslov "Se va un grande" (Otišao je velikan), a u tekstu se takođe podsećajući na uspeh legendarnog trenera sa "jorgandžijama". Oni su na prvih pet strana objavili priču o legendarnom treneru.

- Zbogom velikom fudbalskom arhitekti koji je na "Visente Kalderonu" izgradio šampionski tim i 1996. godine napravio retko viđen uspeh sa Atletiko Madridom. Radomir Antić nije pisao svoju fudbalsku priču samo na trenerskoj klupi. Bio je uspešan i kao igrač, a slavu je stekao u Partizanu, Fenerbahčeu, Saragosi i Lutonu. Bio je veliki čovek, vedrog duha i veoma komunikativan. Hrabar pre svega. Jer samo hrabri treneri mogu da sednu na klupu Real Madrida, Atletika ili Barselone, a on je u svojoj karijeri vodio sva tri slavna kluba. Ostaće i dalje enigma i paradoks zbog čega je smenjen sa mesta trenera Reala kada je bio lider na tabeli. Epizode na klupi Ovijeda bile su samo zalet za ono što je uradio u Atletiku za pet godina. Galerija igrača koja je izašla iz njegovih trening kampova je blistava. Molina, Pantić, Solozabal, Simeone, Kiko, Penev - naveo je "El mundo deportivo".

Španski novinari podsetili su na kraju da je Antić završio svoj sportski put, ali da će ostati upamćen kao jedan od najvećih u svim poslovima kojima se bavio u životu i karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije