Bivši fudbalski reprezentativac i igrač Crvene zvezde Dejan Rambo Petković rekao je da situacija sa virusom korona nije bezazlena i da je u ovim momentima zdrav razum najbitniji.

- Prvo, zdrav razum je jako bitan. Družite se sa svojima, najbliži će vam uvek doneti radost i zabavu. Ja se nalazim u Brazilu sa suprugom i mlađom ćerkom, dok je starija u Nišu. Mi smo se pridržavali karantina od samog početka jer sam od strane firme gde radim dobio nalog da ostanem 14 dana u kućnom karantinu jer sam imao kontakt sa osobama koje su imale virus korona. Mi se strogo pridržavamo izolacije. Nisam imao nikakve simptome, ali smo ipak bili odgovorni - rekao je Petković za sajt Zvezde.

- Nije tako bezazlena situacija, i ponavljam zdrav razum je najbitniji - istakao je on.

Petković je naveo da je fudbal u Brazilu stao i da su klubovi dali igračima kolektivne odmore.

- Kraj sezone u Brazilu je tek u decembru i onda se ide na odmor od mesec dana. Sada su to nekako kompenzovali, zato što ima dosta zakona o radu gde igrači moraju da idu na odmor. Ostalo je samo da se vidi da li će se i kada završiti državna prvenstva, jer su sva takmičenja prekinuta. Teško je naći datum, kao i dogovor među zvaničnicima, mada je u ovom trenutku neophodno da postoji zdrav razum i dijalog između organizatora i saveza. Treba doneti odluku koja bi bila u interesu sporta.

Petković je imao je i savet za fudbalere Zvezde.

- Zvezda se posle derbija, koji nije bio na nivou kvaliteta obe ekipe, vratila sa dve pobede i sada je najbitnije održavati kondiciju da bi, kada se vrate normalnim treninzima, bez obzira da li će se prvenstva nastaviti ili ne, dolaze druga takmičenja poput kvalifikacija za Evropu i treba se spremiti i za sledeću sezonu koja je pred nama - rekao je on.

- Kada sam se bavio fudbalom i kada su bili veoma teški treninzi uvek sam govorio kondicionim trenerima da ne mogu da me teraju u toj meri koliko ja mogu da izdržim. Znam da im nije lako, ali bolje im je da treniraju jer su tako aktivni - kazao je Petković i dodao da će verovatno početkom septembra doći u Srbiju i da će tada iskoristiti priliku da pogleda Zvezdinu utakmicu.

Petković je pohvalio gest fudbalera Zvezde koji su donirali pomoć u borbi protiv korona virusa.

- To je ono što fudbaleri i treba da rade - da budu primer drugima. Odličan primer i gest. Fudbal u suštini, kao najvažnija sporedna stvar na svetu, treba da bude ogledalo. Sjajni su primeri kao što je Zvezda, Novak Đoković, to sam sve saznao skoro, i ja im zahvaljujem na tome - zaključio je Dejan Petković.