Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da su takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evropa suspendovani na neodređeno vreme zbog pandemije korona virusa.

Odluka je doneta tokom konferencijskog poziva čelnika UEFA i 55 članica te organizacije.

Odloženi su i rokovi vezani za klupska takmičenja u sezoni 2020/2021, a UEFA je navela da će u dogledno vreme dati dodatne savete.

Podsetimo, UEFA je ponovo odložila i utakmice baraža za Evropsko prvenstvo zbog pandemije. Utakmice je trebalo da se odigraju od 26. do 31. marta, a zatim su zbog pandemije pomerene na termine od 4. do 9. juna, ali je ta odluka ponovo promenjena.

Odložene su i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za žene 2021. godine.

Otkazano je Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina planirano za maj ove godine, kao i Evropsko prvenstvo za fudbalerke do 19 godina, koje je trebalo da se održi u julu.

Izvršni odbor UEFA odlučio je da suspenduje određene aspekte odredbi licenciranja klubova "zbog sve veće neizvesnosti zbog pandemije". Prekinuti su šampionati u gotovo svim evropskim ligama, a predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je prošle nedelje da će sezona verovatno biti izgubljena ako se takmičenja ne nastave do kraja juna.

On je tada rekao i da postoji mogućnost da se prvenstva nastave ali bez prisustva publike, pošto je važno završiti sezonu.