Italija produžava zabranu sporta, ministar kritikuje velike fudbalske klubove: Žive u balonu, moraju da razumeju da više ništa neće biti kao pre

Beta

29. 03. 2020. u 13:53

Италија продужава забрану спорта, министар критикује велике фудбалске клубове: Живе у балону, морају да разумеју да више ништа неће бити као пре
Predložiću u ponedeljak zabranu sportskih događaja na svim nivoima bar do kraja aprila. Takođe, tražiću da se pooštre mere treninga - rekao je Vinčenco Spadafora
Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora izjavio je da bi zabrana sporta u toj zemlji trebalo da se produži bar do kraja aprila.

- Predložiću u ponedeljak zabranu sportskih događaja na svim nivoima bar do kraja aprila. Takođe, tražiću da se pooštre mere treninga. To je područje na kojem nismo intervenisali pre jer je postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara - rekao je Spadafora za list Republika.

Trenutno potpuno stanje zabrane ističe u petak, ali će ono biti produženo zbog pandemije virusa korona, kojom je Italija jedna od najzaraženijih država sveta.

Spadafora je takođe rekao da je "nerealno" da se fudbalsko prvenstvo Italije, Serija A, nastavi 3. maja. Neki klubovi poput Lacija i Napolija su želeli da ove nedelje nastave sa treninzima.

Najmanje 15 igrača iz Serije A je testirano pozitivno na virus korona. Ukupno je u Italiji skoro 100 hiljada zaraženih.

Italijanski ministar sporta je naveo da se nada da će svi rukovodioci koji su u sistemu Serije A "pokazati ozbiljnu želju da za promenom".

- Veliki klubovi žive u balonu, iznad svojih mogućnosti, počevši od milionskih zarada igrača. Oni moraju da razumeju da više ništa neće biti kao pre pošto se završi ova kriza - kazao je Spadafora.

Fudbaleri Juventusa na čelu sa Kristijanom Ronaldom i trenerom Mauriciom Sarijem su pristali da se odreknu 90 miliona evra u platama kako bi pomogli klubu tokom krize.

Spadafora je rekao da će se obezbediti 400 miliona evra za oporavak amaterskih sportskih asocijacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije