OSTAO je na šestomesečnoj pozajmici u Partizanu, za maj je bio planiran njegov oproštaj od crno-belog dresa pred odlazak u Monako, ali bi martovski meč protiv Voždovca vrlo lako mogao da bude njegov poslednji u klubu iz Humske.

Mladi, 18-godišnji štoper Strahinja Pavlović veruje da će ipak imati priliku da se na adekvatan način oprosti od kluba koji ga je kao tinejdžera lansirao u evropske fudbalske visine.

- Razmišljao sam o tome i nadam se da neće biti tako, da mi utakmica protiv Voždovca neće biti i poslednja u Partizanu. Čitao sam da bi moglo od maja da se nastavi prvenstvo, pa da odigram još nekoliko mečeva.

Rastanak se primakao, ali visoki štoper Partizana tvrdi da uopšte nema takav osećaj.

- Iskreno, nemam svest da odlazim. Znam da u julu idem u Francusku i da me čekaju neki novi ljudi, nova sredina, ali ja živim za sledeći dan i ne razmišljam sad o tome, nego ću kad dođe na to red.

Izolacija koja predstavlja svakodnevicu svih građana Srbije u protekle dve nedelje za mladog fudbalera nije problem. Naprotiv, sada posle dužeg vremena može da se posveti porodici u Šapcu.

- Živim u kući, tako da imam dvorište, pa mogu da izađem da radim vežbe, i to radim svakog dana. U slobodno vreme igram igrice sa bratom i gledam serije, trenutno gledam "Vikinge". Inače, tek sada vidim koliko smo srećni što igramo fudbal i treniramo. Baš sam pre neki dan pričao sa Lazarom Pavlovićem i konstatovali smo da nismo očekivali da će nam naš sportski centar ovoliko nedostajati - zaključio je Pavlović.

UMANjENjE PLATE LEP GEST
FUDBALSKI Partizan je reagovao među prvima i pomogao u borbi protiv virusa korona tako što su se svi u klubu odrekli dela martovske plate na ime pomoći Vladi Republike Srbije u borbi protiv pandemije.

- Kad je ovako teška situacija, ne bi smeo da bude nikakav problem da se odreknemo plate. Lep je gest i trebalo bi što više ljudi tako da gleda - jasan je Pavlović.