Odlaganje Olimpijskih igara nije donelo probleme samo organizatorima, već i pojedinim olimpijskim komitetima. Pandemija virusa korona prouzrokovala je pomeranje Igara u Tokiju sa 2020. na 2021. godinu, zbog čega bi fudbalska reprezentacija Južne Koreje mogla da se nađe u ozbiljnim poteškoćama.

Naime, umesto na Igrama u Japanu, čak 11 fudbalskih reprezentativaca Južne Koreje moglo da se nađe na odsluženju vojnog roka.

Podsetimo, na olimpijskom turniru u fudbalu mogu učestvovati fudbaleri do 23 godine i trojica starijih, a s obzirom da su Igre pomerene za godinu dana, 11 igrača iz reprezentacije Južne Koreje će prerasti dob od 23 godine na leto 2021.

U Južnoj Koreji su sportisti oslobođeni vojnog roka samo ako su doneli medalju s nekog velikog takmičenja, što znači da za pomenutu jedanaestorku ne bi bilo milosti i morali bi dve godine da provedu u vojci.

S obzirom da je ovo specifična situacija, tamošnje vlasti bi mogle da razmisle i oslobode pomenute fudbalere ovakve obaveze, te im dozvole nastup na Igrama narednog leta, ali za sada nema informacija da će se to i desiti.