Legendarni centarfor Partizana Mustafa Hasanagić pozvao je sve da budu disciplinovani u borbi protiv korona virusa i pokažu socijalnu solidarnost.

- Neverovatno je, ali realno da je jedan virus saterao u kuće ceo svet. Potrebno je ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan, nikako ne izlaziti bez preke potrebe, a mi “omladina“ uopšte. Sad je potrebno pokazati socijalnu solidarnost i ne shvatati olako opasnost pandemije. Svako može da bude na udaru, iako ljudi razmišljaju da to njima ne može da se desi - rekao je Hasanagić, koji će uskoro napuniti 79 godina, za sajt crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: Infantino ima rešenje za budućnost fudbala: Smanjenjem broja takmičenja izbeći finansijsku krizu

Član čuvene generacije Partizana iz 1966. godine dodao je da je on situaciju shvatio krajnje ozbiljno, da je kod kuće i da ne prima posete.

- Kad je lepo vreme sa suprugom izađem u bastu, gledam televiziju, pratim vesti i medije. Sad je idealan momenat za sve drustvene igre, dobre knjige, a moderne tehnologije pomazu da se preko telefona ispričam sa decom i unucicima. Proći će i ovo, treba biti strpljiv, kao sto izreka i kaze “strpljen-spašen“. Ko izlazi nek stavi masku i sve neophodno. Što se tiče fudbala i fudbalera, ni oni nisu posteđeni. Ovaj virus ne bira ni profesiju, ni naciju. Pamet u glavu i ovo će proći, samo što je poenta da prođe sa što manje ljudskih žrtava, a o posledicama ekonomskim i drugim o tom potom - istakao je Hasanagić.