Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da fudbaleri te ekipe poštuju sve preporuke nadležnih oko vanrednog stanja, kao i plan rada koji im je pripremio stručni štab.

- Mi smo i pre uvođenja vanrednog stanja napravili plan kako će igrači i šta raditi od kuće ako do ove situacije dođe. Svaki fudbaler je dobio plan rada i mi smo u svakodnevnom kontaktu sa njima. Pratimo njihovo fizičko i psihičko stanje. Svako od njih ima svoj program koji redovno ispunjava, a stručni štab ih prati i kontroliše do najsitnijih detalja - rekao je Stanković za sajt kluba.

PROČITAJTE JOŠ: Srbijo, izvini! Jović se pokajao: U Španiji je dozvoljeno ići u supermarket i apoteku, što nije slučaj ovde, pogrešne su mi dali instrukcije

On je pohvalio fudbalere jer su ozbiljno shvatili sve smernice.

- Moram da ih pohvalim da su maksimalno ozbiljno shvatili sve što smo im rekli, ali i posebno jer poštuju preporuke Vlade Srbije. U porodičnom okruženju sprovode sve zadatke, rade maksimalno odgovorno. Trudimo se da jednog dana kad sve ovo prođe što manje izgubimo na spremnosti igrača - naveo je trener crveno-belih.

On je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju svih propisa i budu solidarni.

- Jako je važno da se svi pridržavamo uredbi i propisa Vlade Srbije i u ovim vanrednim okolnostima budemo samodisciplinovani, inteligentni, čuvamo naše porodice, komšije, naš narod i iskažemo empatiju prema svima kako bismo što pre i bezbolnije prošli ovu pandemiju. Život nema cenu, moramo biti jedinstveni, solidarni da bismo iz svega što je snašlo svet danas izašli kao pobednici - rekao je Stanković.