Ispred Fudbalskog saveza Srbije, u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija učestvovao je generalni sekretar SavezaJovan Šurbatović.


On je za zvanični sajt pričao kako je to izgledalo.


- Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku - počeo je Šurbatović.


PROČITAJTE JOŠ: FSS otkrio predlog UEFA: "Orlovi" u Norveškoj u junu


Otkrio je da ima više mogućnosti.


- I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa virusom korona, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta.


To će uticati na planove mečeva reprezentacije Srbije.


- Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu.


Glavna tema za “orlove” je predstojeći baraž sa Norvežanima.


- Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine.


PROČITAJTE JOŠ: UEFA donela odluku: Odloženo EP!


Na kraju je otkrio i poruku prvog čoveka UEFA.


- PredsednikČeferin je posebno pozdravio čelnika našeg Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak- zaključio je Šurbatović.