Uprava fudbalskog kluba Leganes potvrdila je danas da je Fudbalski savez Španije odbio zahtev za dovođenje jednog igrača van prelaznog roka, nakon što je njihov igrač Martin Brejtvejt napustio ekipu i potpisao za Barselonu.


Posle povreda dvojice napadača, Barselona je tražila od Saveza dozvolu za hitan transfer, zahtev je odobren pa je iz Leganesa na „Kamp nou“ došao Brejtvejt. Leganes je takođe tražio dozvolu za transfer, ali je Savez odbio zahtev.


"Suočavamo se sa nepoštenim propisima, što ugrožava integritet takmičenja i pravo svih klubova da se takmiče pod istim uslovima, a to je nanelo ozbiljnu štetu klubu", saopštio je Leganes, preneli su španski mediji.


Brejtvejt je postigao šest golova i imao asistenciju u 24 utakmice u Primeri ove sezone za Leganes. On je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Barselonom, uz otkupnu klauzulu od 300 miliona evra, nakon što je klub dobio dozvolu za hitan transfer.


Ta odluka je izazvala kontroverze pošto uprava Primere nije mogla da zaustavi transfer Brejtvejta zbog aktiviranja klauzule o puštanju, a Savez nije dozvolio Leganesu da dovede novog igrača.


"To je nepravedno pravilo, iz koga je Barselona imala koristi. Ovim je oštećen Leganes", rekao je generalni direktor Leganesa Martin Ortega.


Leganes se bori za opstanak u Primeri, posle 25 kola je pretposlednji na tabeli sa pet bodova manje od Selte, koja je prva van zone ispadanja. Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od Real Madrida.